Ekonomija

Taksista na stop listi

Taksi prevoznik Zoran Filipović negoduje jer mu, kako tvrdi, obezbjeđenje Aerodroma Podgorica ne dozvoljava da sa aeodroma preuzima unaprijed zakazane vožnje. On navodi da ima urednu taksi legitimaciju i svu dokumentaciju za obavljanje taksi prevoza. Iz Aerodroma Podgorica objašnjavaju da se Filipovićevo vozilo od 20. jula nalazi na “stop listi” jer je kršio odbredbe Odluke o kućnom redu, piše Dan.

“Na moje insistiranje da imam pravo da koristim parking, jer ga uredno platim, obezbeđenje mi ne da da uđem već poziva policiju koja me odvodi unutar Aerodroma i objašnjavaju da je aedromski parking granična zona i da tu ne mogu da se parkiram. Doveo sam tako stranke, a u međuvremenu je bio let iz Londona, a kako na parkingu, kao ni na taksti stajalištu, nije bilo nijedno taksi vozilo, prišlo mi je nekoliko klijenata i tražilo od mene da ih vozim. Tada su mi ponovo prišli aerodromsko obezbjeđenje, policajci i nisu mi dozvolili da preuzmem putnike. Ja pitam zašto je meni zabranjeno da se parkiram na parkingu koji je javni? Pominje se neka “stop lista”. Ja sam igrom slučaja uspio da dođem do nje i na njoj se ne nalazi moje vozilo”, navodi Filipović.

Sa druge strane iz Aerodroma Podgorica objašnjavaju da se Filipovićevo vozilo od 20. jula nalazi na “stop listi” koja mu privremeno onemogućava korišćenje komercijalnog parkinga.

“Aerodromi Crne Gore je u 2018. godine raspisalo javni poziv za obavljanje uslu ga autotaksi prevoza na Aerodromu Podgorica. Odlukom o izboru najpovoljnije ponude 26.03.2018. godine sklopljen je ugovor sa pružaocima usluga Rojal taksi i Lider taksi, a taj ugovor je aneksom produžen još dvije godine. Ove firme imaju zakupljena taksi mjesta na Aerodromu Podgorica, odakle vrše uslugu auto-taksi prevoza. Kako je već duži period na Aerodromu Podgorica evidentna pojava pružanja auto-taksi usluga suprotno Odluci o kućnom redu, Aerodromi Crne Gore su angažovali određeni broj zaposlenih Službe bezbjednosti Aerodroma Podgorica na kontroli i suzbijanju ove pojave. Nakon, nekoliko dana praćenja određenih aktivnosti u nadziranom bezbjednosnom području Aerodroma Podgorica, od strane gospodina Zorana Filipovića, koji je upravljao vozilom registarkih oznaka PG FK 720, uočena su kršenja odredbi Odluke o kućnom redu, zbog čega su on i vozilo od 20.07.2020. godine stavljeni na takozvanu “stop listu””, poručuju iz Aerodroma.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Micko
Gost
Micko

Sramota, da ne može doći taxi za stranku ako ugovori vožnju, kakva stop lista, neka kažu ko pravi tu stop listu, a zna se ko to diktira, nema sreće…

Esef Softic
Gost
Esef Softic

Tako je svudje dje je pravna drzava i nema ljutnje , vozim taxi vise od 20 godina u Svedskoj i samo taxi drustva koja imaju odobrenje ili su dobili na tenderu mogu uzimati putnike sa aerodroma 🙂

Mekely
Gost
Mekely

Ima li ijednog taksiste na aerodromu da ima bar mrvice kulture?NEMA.

Nikola
Gost
Nikola

Ono sto rade taksisti ispred aerodroma je bruka i sramota. Takav prvi utisak dajemo nekom ko je prvi put u CG ono je sttasno, toliko prostakluka, primitivizma i nekulture. No to nije problem samo tu nego taksisti svuda po CG. Mada takav smo narod

Brdjanin
Gost
Brdjanin

Ne branim taksiste ali svako dize onu rabotu na njih. Dje god pokucaju svi im vrata zatvaraju a to su samo mucenici sto rade da zarade 10-20e i idu kuci a od marta ne zaradjuju ni 5e. Greota je.

Ortox
Gost
Ortox

E dođi na željezničku stanicu u PG da vidiš kako pojedini taksisti zarađuju 5 € od vožnje u lokalu!

oooo
Gost
oooo

Neka odluce da li je ona saobracajnica pored aerodroma javna ili aerodromska i da li je onaj parking javni ili aerodromski i eto rjesenja.

joko
Gost
joko

,odluke o kucnom redu ,😷

Send this to a friend