Ekonomija

Telenor objavio Izvještaj o održivom poslovanju

Nastavak rada na stvaranju bezbjednijeg digitalnog okruženja za djecu, kao i aktivnosti usmjerene na zaštitu životne sredine – bili su u fokusu društveno odgovornog poslovanja Telenora tokom 2019. godine. Informacije o tim, ali i drugim aktivnostima koje su obilježile prošlu godinu objavljene su u Izvještaju o održivom poslovanju Telenora za 2019. godinu.

Realizacija projekta koji Telenor sprovodi sa UNICEF-om, “Digitalna pismenost za svako dijete“, nastavljena je i tokom prošle godine.

U saradnji sa univerzitetom La Sapienza iz Rima, kreiran je poseban program za obuku u oblasti digitalne pedagogije, namijenjen nastavnicima osnovnih i srednjih škola.

U okviru projekta, ranije je u Osnovnoj školi “Štampar Makarije“ otvorena digitalna laboratorija, kao mjesto aktivnog učenja i digitalnog opismenjavanja.

U znak potvrde odgovornog odnosa prema okolini, Telenoru je i prošle godine dodijeljen međunarodni sertifikat o primjeni najstrožih standarda u oblasti zaštite životne sredine.

Energetska efikasnost, upravljanje otpadom, njegovo zbrinjavanje i reciklaža, kao i racionalizacija u potrošnji resursa, sastavni su dio poslovanja kompanije. Tako je prošle godine Telenor reciklirao više od 600 kilograma elektronskog i električnog otpada i smanjio potrošnju električne energije u radnom prostoru za gotovo osam odsto.

Zaposleni u Telenoru učestvovali su i prošle godine u inicijativama od značaja za društvo, dodatno osnažujući solidarnost i odgovornost, neke od glavnih vriejdnosti koje kompanija njeguje.

Izvještaj o održivom poslovanju Telenor objavljuje svake godine, čime nastoji da promoviše principe društvene odgovornosti i transparentnog poslovanja.

Cjelokupan tekst Izvještaja dostupan je na sajtu Telenora, www.telenor.me.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nope
Gost
Nope

A pare, gdje su pare drugovi. Neka vama elektronskog otpada, niste NASA, nego pare, gdje su nase pare. Milione zaradjujete i iznosite iz zemlje, zaposljavate djecu preko koje-kakvih agencija za smijesne plate da rade a vi o elektronskom otpadu pricate ni da satelite lansirate. Ka vi, ka ostali operateri. Pare gdje su!

Send this to a friend