Ekonomija

Telenor – saveznik zajednici i u najizazovnijim vremenima

Kompanija Telenor uspjela je da za vrlo kratko vrijeme, u uslovima krize, transformiše svoje poslovne procese i tako obezbijedi nesmetano funkcionisanje kompanije, ali i zaštiti ljude, dok je istovremeno pomagala crnogorskom društvu kroz novčane donacije, donacije servisa i uređaja, kao i besplatnog pristupa platformi za online učenje.

To je prilikom predstavljanja Izvještaja o održivom poslovanju za 2020. godinu kazao izvršni direktor Telenora Branko Mitrović.

On je istakao da Telenor već četvrt vijeka gradi čvrsto i dugotrajno partnerstvo sa lokalnom zajednicom i, da je kao takva, bila među prvima koje su pružile podršku tokom krize izazvane korona virusom.

„U Telenoru smo od prvog momenta suočavanja sa novim koronavirusom budno pratili situaciju, uvodili preventivne mjere u skladu sa instrukcijama i preporukama nadležnih institucija, prilagođavali način rada i procese, a sve sa ciljem očuvanja zdravlja i bezbjednosti kako naših zaposlenih, tako i zajednice u cjelini,“ kazao je Mitrović.

Branko Mitrović
Branko Mitrović

Telenor fondacija donirala je 25 000 eura Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti, kao doprinos suzbijanju epidemije koronavirusa. Osim toga, članovi sindikata, kao i ostali zaposleni, donirali su još gotovo 7 000 eura u iste svrhe.

Telenor Crna Gora, zajedno sa svojom matičnom kompanijom, PPF grupom, donirala je 20 hiljada zaštitnih maski tipa N95 Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti. Ova, sto hiljada eura vrijedna, donacija predstavljala je podršku crnogorskom zdravstvenom sistemu i zdravstvenim radnicima koji svakodnevno ulažu velike napore u borbi protiv epidemije koronavirusa.

“Telenor je uvažio i pojedinačne zahtjeve zdravstvenih institucija i organizacija, ustupivši im telefone i besplatne telefonske linije, i nastaviće da doprinosi što snažnijem odgovoru društva na nastali izazov,“ kazao je Mitrović dodajući da je ta kompanija svim korisnicima omogućila i besplatnu aktivaciju mjesečnog dodatka ,,Uči doma“.

Prethodna godina pokazala se i kao poseban izazov za djecu.

„Zato je Telenor u saradnji sa partnerima, u prvom redu UNICEF-om u Crnoj Gori, podržao inicijative koje su doprinijele razvoju vještina, osnaživanju i digitalnoj pismenosti ranjivih adolescenata i mladih,“ kazao je Mitrović.

Zaštita životne sredine i tokom 2020. godine bila je u fokusu poslovanja kompanije Telenor i ujedno bila i primarna inspiracija za pokretanje kompleksnog programa reciklaže koji zaokružuje proces prelaska sa starog na novi mobilni telefon.

„Na ovu kampanju smo se odlučili kako bismo zajedno sa građanima doprinijeli stvaranju zdravije životne sredine. Zahvaljujući Telenorovom programu otkupa korisćenih telefona “Staro za novo “ reciklirali smo 708 kilograma starih telefona i skoro sedam hiljada kilograma otpada. Takođe smo, uz podršku korisnika koji su prešli na korišćenje e-računa uštedjeli preko 190 hiljada listova papira i 170 hiljada koverata,“ istako je Mitrović.

Program reciklaže mobilnih telefona direktno utiče na smanjenje elektronskog otpada i kreiranje održivog sistema odlaganja uređaja koji više nisu u upotrebi.

Da se kompanija Telenor ponaša odgovorno prema životnoj sredini i vodi računa o održivom poslovanju pokazuje i činjenica da je Međunarodna kompanija za serifikaciju “SGS” Telenoru izdala Sertifikat u skladu sa ISO standardom 14001 za sistem upravljanja zaštitom životne sredine.

Kompletan izvještaj o održivom poslovanju kompanije Telenor u 2020. godini možete pročitati na sajtu kompanije Telenor.

Send this to a friend