Ekonomija

Todorović: Nismo došli u Crnu Goru da se obogatimo

Predrag Todorović

Za tri dana, koliko leti nova nacionalna avio-kompanija To Montenegro, realizovano je 16 letova, a prevezeno je oko hiljadu putnika, kazao je za Prvu izvršni direktor kompanije Predrag Todorović.

“Što je zaista sjajan rezultat s obzirom na to da smo imali kratak period prodaje karata i ove brojke su zaista ohrabrujuće pred nastavak sezone”, kazao je Todorović.

Objašnjava i zašto još nije otvorena linija za Zagreb.

“Procenat turista iz Srbije je 20 odsto, a iz Hrvatske oko 1 odsto, tako da naravno da ćemo prvo postaviti avione tamo gdje je veća tražnja”, kaže on.

Komentarišući novi/stari logo kompanije, kaže kako su htjeli da zadrže stari logo, koji je, kako kaže, jako vrijedan i bitan.

“Mi pokušavamo da zadržimo sve kvalitetne stvari i da ga dovedemo u moderan kontekst. Mi smo se pravne strane obezbijedili i sve provjerili. Tako da smo uradili sljedeće: stari logo, ribrendiran, i mislimo da je to rješenje idealno. Vidio sam i ostala rješenja, bilo ih je 109. Kad prođete selekciju dođete do rješenja koje možda na oko izgleda da nije najbolje, a ako pogledate dublje, vidjećete da je ovaj logo najbolji. Boje onog loga mogu da se iskoriste jako dobro, a čuvajući identitet onog što je već postojalo, došli smo do rješenja da je taj logo pravi i da će imati odličan potencijal. Što se tiče tužbi, ne znam koliko je to u interesu bilo kome. Ako ga vratimo, završiće u nekoj fijoci i neće se više koristiti”, kazao je on.

Odgovarajući na pitanje kako opravdava visoke bonuse i otpremnine, Todorović kaže:

“Prvo, to je pozicija koja nosi ogromnu dozu odgovornosti, potrebna su znanja i vještine, jedna od najodgovornijih funkcija što se tiče državnih kompanija. Drugo, što se tiče mene, ja sam u sve ušao potpuno neplanirano, iz nekog sistema gdje sam bio 10-11 godina i gdje sam imao visok nivo svojih troškova, koji nisu mogli da nestanu preko noći. A treća stvar – država procjenjuje ima li jedan ovakav angažman smisla ili ne. Ja bih volio da mi napravimo, prije svega, ambijent koji će privući naše mlade ljude koji su širom svijeta. Oni koji dolaze u CG ne dolaze da se obogate”, kazao je Todorović.

Objašnjava i zašto nema crnogorskih proizvoda u avionima.

“Voda koja se služi na našim letovima je iz Srbije. Zašto? Imamo situaciju da letimo do Srbije i te proizvode možemo da nabavimo u Crnoj Gori ili Srbiji i mi smo poslali upite i jednima i drugima. Prizvod koji smo dobili u Crnoj Gori je bio tri ili četiri puta skuplji. Šta biste vi uradili? Koristim priliku da pozovem naše kompanije da usklade svoje proizvode našim potrebama jer vam garantujem da uvijek ćemo radije uzimati domaće proizvode”, poručio je izvršni direktor kompanije To Montenegro.

Todorović je najavio i čarter letove ka Cirihu krajem juna.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
Građanin BudveOliBalsa DocleaStanjeMiško
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Građanin Budve
Gost
Građanin Budve

Pa sto onad ne radiš za nižu platu??

Oli
Gost
Oli

Ne, nisi, zašto onda primaš platu 3000+ eura?

Balsa Doclea
Gost
Balsa Doclea

Nijeste dosli da se obogatite, ali eto usput da uzmete abnormalno velike pare. Jos optuzite bivsu vlast sto uzimate tolike pare

Stanje
Gost
Stanje

Ovoliko “dobročinstva” sadašnje vlasti teško je podnijeti. Valjda ćemo znati da cijenimo

Miško
Gost
Miško

Fino zadrzavate sve kvalitetne stvari, pa što onda ostaviste radnike bez posla, ima i tu kvalitetnih,radnih i obrazovnih radnika.

Send this to a friend