Ekonomija Ministarka ekonomije Dragica Sekulić

Trenutak da menadžment i sindikat Crnogorskog Telekoma obnove dijalog

Smatramo da je trenutak da menadžment i rukovodstvo sindikata Crnogorskog Telekoma demonstriraju liderske osobine, zrelost i odgovornost tako što će bez odlaganja obnoviti dijalog i poljuljano međusobno povjerenje, kazala je danas ministarka ekonomije Dragica Sekulić tokom susreta sa delegacijom sindikata te kompanije, organizovanim na njihov zahtjev.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, predstavnici sindikata su upoznali Sekulić sa aktuelnom problematikom u vezi sa pregovorima o pravima zaposlenih koje su u prethodnom periodu vodili sa menadžmentom kompanije, a ona je pozvala na uzdržavanje od jednostranih koraka i pritisaka bilo koje vrste koji bi onemogućili i opteretili nastavak dijaloga.

“Na osnovu danas prezentiranih informacija, razlike nam ne izgledaju nepremostive. Naprotiv”, poručila je ministarka ekonomije.

Ona je istakla da Ministarstvo ekonomije nema ovlašćenje i ne želi da arbitrira u sporu poslodavca i sindikata Crnogorskog Telekoma, ali želi i hoće da pozove obje strane na striktno poštovanje zakona i poštovanje prava i obaveza utvrđenih kolektivnim ugovorom.

Rekla je da je ubijeđena da uz odgovoran i principijelan dijalog posvećen zajedničkom dobru i brojnim zajedničkim interesima, prostora i mogućnosti za dogovor ima više nego dovoljno.

“Pozivamo socijalne partnere da se vrate za pregovarački sto i da nastave socijalni dijalog u interesu onih koje predstavljaju”, zaključila je ministarka ekonomije.

Kako je najavljeno, predstavnici Ministarstva ekonomije će se narednih dana sastati i sa menadžmentom kompanije, u cilju cjelovitog i objektivnog sagledavanja različitih stanovišta strana u sporu.

Send this to a friend