Ekonomija

Tri vozila za ekologe, ribare i planinare

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) dodijelila je tri vozila iz svog voznog parka za potrebe nevladinih organizacija iz Nikšića i Plužina i plužinskog lokalnog javnog preduzeća koji se, prevashodno, bave unapređenjem i zaštitom prirode, saopšteno je iz EPCG.

Kako navode, ključevi automobila marke Opel Astra Enjoy otišli su u ruke predstavnika Parka prirode “Piva” i Sportskog planinarskog kluba “Piva” iz Plužina, kao i Sportsko-ribolovnog kluba “Nikšić-NK” iz Nikšića.

Primopredaji su, u ime EPCG, prisustvovali glavni finansijski direktor, Miro Vračar te izvršni rukovodioci FC Proizvodnja, FC Snabdijevanje i Direkcije za IMS i opšte poslove Bojan Đordan, Jovan Kasalica i Dragan Goranović.

Iz EPCG poručuju da su donacijom vozila željeli još jednom da pokažu iskrenu brigu prema lokalnoj zajednici u kojoj se nalaze značajni energetski resursi u vlasništvu njihove kompanije te, makar i malo, doprinesu podizanju nivoa zaštite životne sredine na tom području.

“Sigurni smo da smo donaciju usmjerili na prave adrese, tim prije što se radi o subjektima koji se, u najvećoj mjeri, bave zaštitom i unapređenjem bogatih prirodnih resursa u centralnom i sjevero-zapadnom dijelu Crne Gore koji zaista obiluje nesvakidašnjim prirodnim ljepotama i raznovrsnom florom i faunom. Na ovaj način pokazujemo da, iako smo elektroenergetska kompanija, itekako vodimo računa i o životnoj sredini, a sve u želji da ostvarimo što veći stepen sinergije između energetskih zahtjeva i ekoloških potreba”, istakao je Vračar.

Predstavnici doniranih subjekata zahvalni su EPCG na vrijednoj pomoći i, kako su istakli, izuzetnom razumijevanju teškoća i izazova sa kojima se suočavaju i društvenoj odgovornosti na koju su uvijek nailazili u nacionalnoj elektroenergetskoj kompaniji.

Kako podsjećaju, EPCG je nedavno dodijelila i tri terenska vozila za potrebe zdravstvenih ustanova na ruralnom području naše države.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jokso
Gost
Jokso

Kupite im i Hilikopter ajde narod leba ne ma da jede vi se razbacujete.

Send this to a friend