Ekonomija

Tunel Mekavac će biti zavšen do ponedeljka

Radovi na rekonstrukciji tunel Mekavac, na magistralnom putu Cetinje Podgorica, trebalo bi da budu završeni do ponedjeljka, a oni na magistralnom putu Cetinje Budva biće završeni tokom prve sedmice juna potvrđeno je Pobjedi iz Direkcije za saobraćaj.

U srijedu će, kaže inženjerka Svetlana Janjević, završiti dionicu od ulaza u Cetinje do Uganja.

“Na tom dijelu je u toku postavljanje habajućeg asfalta i vertikalne signalizacije. Narednih dana počeće postavljanje saobraćajnih znakova i putokaznih stubića. Od četvrtka počinju radovi na rehabilitaciji treće trake na Obzovici. Tu treba prvo izravnati asfalt, nakon čega treba dva-tri dana da se postavi sloj habajućeg asfalta, pa će uslijediti postavljanje vertikalne signalizacije. Svi radovi trebalo bi da budu završeni u prvoj sedmici juna”,  kazala je Janjević.

Prema riječima inženjera Dušana Kokića, izgradnja tunela Mekavac biće završena u nedjelju. Prvobitno, bilo je predviđeno da tunel bude završen do 1. juna.

Asfaltiranje tunela Mekavac počeće u četvrtak. Sada su sve mašine za asfaltiranje angažovane na putu od Cetinja prema Budvi. Asfaltiranje će trajati najmanje tri dana. Nakon toga slijedi farbanje tunela kazao je Kokić.

U međuvremenu, kroz tunel se saobraćaj odvija jednom trakom naizmjenično. Prolaz je dozvoljen svim vrstama vozila osim teškim teretnim vozilima, kamionima sa prikolicom i vozilima čija visina prelazi 3,5 metara. Teška teretna vozila, kamioni sa prikolicom i vozila čija visina prelazi tri i po metra mogu koristiti alternativni putni pravac.

Send this to a friend