Ekonomija

Turci u Kotoru grade kompleks sa 119 stanova

Kotor

Tivatska kompanija Design & CO, sa turskim kapitalom koja u ko torskom naselju Kavač gradi stambeni kompleks od pet zgrada, dobila je saglasnost na idejno rješenje zajoš dva stambena objekta. Ostale zgrade su u izgradnji, a svih pet objekata imaće ukupno 119 stambenih jedinica. Saglasnost je dao v.d. glavni državni arhitekta Dušan Vuksanović, a objekte je projektovala kotorska firma Kotor arh, piše Pobjeda.

Izvršni direktor kompanije Design & CO je Sonad Kiliclar, koji je i osnivač tivatske firme sa 51 odsto vlasničkog udjela. Osnivači su i Berat i Nejat Ujgur. Izvršni direktor preduzeća Kotor arh je Anka Milačić, a osnivač Saša Milačić.

U tehničkom opisu se navodi da je namjena obj ekta stanovanje sa stanovima za turiste. Kompleks se graditi na urbanističkim parcelama 207, 208, 209, 210,198 i 199, u okviru Detaljnog urbanističkog plana Kavač.

Idejnim rješenjem predviđene su četiri faze realizacije projekta. Prve dvije faze su trenutno u procesu realizacije. U okviru faze 1 predviđena je izgradnja dva stambena objekta, bloka A i bloka B, kao i izgradnja bazena sa tehničkom prostorijom. U okviru faze 2 predviđena je izgradnja jednog sambenog objekta, bloka C. Faza 3 podrazumijeva izgradnju objekta garaže sa otvorenim parkingom. Faza 4 obuhvata izgradnju dva stambena objekta, bloka D i bloka E.

Predviđeno je da se blok A sastoji od suterena prizemlja i dva sprata i imaće 36 stambenih jedinica. Blok B se sastoji od suterena i prizemlja i imaće 18 stanova, a zajedno sa blokom A čini jedinstvenu cjelinu. Blok C će imati suteren, prizemlje i dva sprata i imaće ukupno 23 stana. Ova tri objekta su trenutno u izgradnji. Novim idejnim rješenjem u okviru faze 3 predviđena je izgradnja objekta garaže i otvorenog parkinga. Objekat garaže kapaciteta za osam parking mjesta, može se smatrati natkrivenim parkingom zato što je objekat otvoren sa dvije strane. Otvoreni parking sastoji se od donjeg nivoa koji je u prirodnom nagibu terena, kapaciteta za 101 parking mjesto i gornjeg nivoa koji je paralelan sa planiranom glavnom saobraćajnicom, kapaciteta za 12 parking mjesta, tako da je ukupan kapacitet 121 parking mjesto.

U okviru faze 4 predviđena je izgradnja dva stambena objekta bloka D i E.

Zgrada D imaće tri suterenske etaže, prizemlje i dva sprata i imaće 28 stambenih jedinica. Objekat E će imati suteren i prizemlje i 14 stambenih jedinica, a zajedno sa blokom D čini jedinstvenu cjelinu. Komunikacija između bloka D i bloka E omogućena je preko dvokrakog stepeništa, koje ujedno omogućava vezu nova dva bloka sa ostatkom kompleksa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Младен
Gost
Младен

Катастрофа!

P Impek
Gost
P Impek

Ajde da im svu Crnu Goru damo za pare!
Djedovi nam izgiboše braneći ovu šaku jada,a sad na rasprodaju sve.
Kamo ta sreća da su oni sve rasprodali prije 150 godina,pa bi sad odje bila Zapadna Antalija.

Komšo
Gost
Komšo

Ha ha neko se dobro utalio. Što ne grade doma no odje. Da malo plaknu pare.

Bnjj
Gost
Bnjj

Umjesto hotela koji rade cijele godine stanovi kakva korist od toga

Vele
Gost
Vele

A dje druze hotel u sred brda ne znam ko bi doso da ljetuje u Kavac.

Mileva
Gost
Mileva

Kako se gradi u Kavču a u Đenoviće nemože. Kao čeka se neki detaljn i PUP. 2020 g

Pendrijek
Gost
Pendrijek

Kako ko ,Mileva.Kako ko.
Kad treba Turci i Milovci da grade ,tada nema ni Uneska,ni baštine,ni spomenika kulture.
A ako ćeš ti,Mileva,da nešto gradis,onda ima sve to,a nema PUPa,niti ce ga biti za pet godina

Mrgo
Gost
Mrgo

kakve Đenoviće…to je srbijansko mjesto…nema tu građenja

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Nek se gradi i treba Kavac svakako nije u Unesko zoni i ruralno je podrucije kotora koje nema ni vodu ni kanalizaciju, jos los izrovan uzak put. Ne znam kome moze to smetat sem nasem mentalitetu.

A makse
Gost
A makse

Ti o Boki ništa ne znaš ama baš ništa. To ruralno područje treba sačuvati kako Boka ne bi bila Budva, mada je Kotor već urnisan u zadnjih desetak godina nepovratno. Tj. do zemljotresa. Vrmac bi morao da bude zaštićen taman kao Žabljak, a ne da se grade stambeni kompleksi. Ti nemaš pojma ni gdje se ovo radi: to je bukvalno… Više »

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Ocemo li zivijeti kao u kamenom dobu, jos struju da ukinemo pa cemo na fenjere kao stari Kotorani, noramalno da treba da se sacuva Vramc ali Kavac nema nikakvog plana izgradjeno je na stotine kuca koje namaju nikakvog reda tako da ovaj kompleks nista nece ugroziti na Kavac jer Kavac nema nista autenticno i dragocijeno da bi bilo devastirano.

Region
Gost
Region

Samo da nisu Srbi, i sa nije neki prijatelj i komšija, kum. A to i Turci, Albanciti je super

gaga
Gost
gaga

Region,znaš onu staru: Ko je prvi njemu djevojka,ili ko ima više para,što je normalno.Dje burgija ne može,novac može,nekome u džep.

Region
Gost
Region

Da, ali mi smo “prvi” ali ode đevojka

Ozezi
Gost
Ozezi

Vi nemate kad od pljuvanja po CG ista radit

P Impek
Gost
P Impek

Po kojoj CG?
Imaju dvije.

RofZ
Gost
RofZ

Kako je neko iz opštine dobro omrsio brke. Samo uništavajte, kad Kotorane zabolje uvo za svoj grad

O ćutanju
Gost
O ćutanju

Kotorani su promijenili vlast, a onda je DPS promijenio sam vlast sa SDP-om na pola mandata dok sud ćuti. Dakle, džabe izbori.

Send this to a friend