Ekonomija

Turista iz Njemačke dnevno troši 100 eura, hoće potpunu ponudu i odvojene krevete

FOTO: Istockphoto

Tokom odmora turista iz Njemačke u prosjeku dnevno troši oko 100 eura. Najčešće praktikuje putovanja od sedam dana. Ovaj podatak je saopštio predsjednik udruženja “Busconncept.de” Wolfram Goslich koji je za predstavnike turističke privrede održao edukativnu radionicu “Kako pripremiti ponudu za njemačkog turoperatora”.

Vratiti turiste sa njemačkog govornog područja u Crnu Goru cilj je svih segmenata domaće turističke privrede – hotela, turističkih agencija, prevoznika… Njemačko tržište jeste ogroman potencijal jer od 80 miliona stanovnika, tokom godine oko 60 miliona putuje.

“Vremena su se promijenila. Ranije smo išli na godišnji odmor koji je trajao četri –pet sedmica. Posljednjih godina praktikuje se na godišnjem nivou više putovanja sa manjim brojem dana. To je turistički trend današnjice. Da bi privukli turiste nabolje je da ponudite potpun paket. Na tržište izlazite sa tri –četri kompletirana programa u kojima su uključeni prateći sadržaji destinacije – gastronomija, aktivni odmor, kulturne znamenitosti… Prije neko što se kreira turistički proizvod potrebno je fokusirati ciljne grupe i izbjegavati komplikovane procedure”, kazao je predsjednik udruženja “Busconncept.de” koje broji preko 1500 turoperatora.

Programe, odnosno ponudu, najbolje je predstaviti fotografijama uz prateće kraće tekstove.

“Crna Gora treba da potencira pejzaže”, kazao je Goslich.

Ističe da ljudi koji dolaze preko turoperatora žele aktivni odmor.

“Nijemci vole da budu na suncu, da dobro pojedu, da bude lijepa atmosfera, a istovremeno da sve funkcioniše kako treba”, kazao je Goslich.

On je iznio podatak koji je malo ko od prisutnih znao.

“Njemci vole odvojene krevete”, istakao je on.

Direktor TO Bar Emil Kukalj istakao je da je važnije od statistika o broju turista i procenata, da turisti na najbolji način dožive destinaciju, važno je koliko su zadovoljni, spremni da preporuče destinaciju i svakako vrate se.

“Za navedeno neophodna je strategija razvoja turizma”, kazao je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Cg je turistička destinacija da se posjeti nekoliko dana samo je za to a za život nije napravljena i uređena

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Možda u kazinu za hranu i piće troši manje od najsiromašnijeg turiste

VASILIJE
Gost
VASILIJE

Ja ne znam ko je imao hrabrosti ovu gnusnu laz da iznese/prenese. Radim u ugostiteljstvu i Njemci su definitivno jedni od turista koji najmanje hoce i zele da potrose. Kad bi mogli sve za euro da kupe bilo bi idealno.

Stara HERCEGOVI
Gost
Stara HERCEGOVI

Sta je tu cudno kada dolazi u vecina onaj slabo plaćeni sloj Nemaca.U hrvatskoj je malo bolja situacija mada su i tamo vecinom gosti nize pa cak i najnize srednje klase.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ниједном се туристи не зна трошак нити има правила. Мада упркос свему мислим да од Босанаца нема већих мераклија и само је штета што им је стандард лош. Више пута сам видио туристе из Босне који су уплатили 7 или 10 ноћења, а отишли и дупло прије кући јер су потрошили све што су имали и понијели.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

А то неће ни Њемац ни Енглез ни Србијанац но ће ако без пара остану пресједати у апартман до потоње секунде.

Paz
Gost
Paz

Turista iz Cg u njemackoj trosi minumum 300€ a dobije po cijeni od 100€ za nocenje uzasno losu sobu i krevet !

skejsis
Gost
skejsis

Koji turista,ima li ime i prezime?

Goran
Gost
Goran

Ja bi ih sve u jedan krevet nabio

Send this to a friend