Ekonomija

Turistička ponuda Crne Gore na Beogradskom Manifestu

U okviru kampanje na tržištu regiona Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Srbiji, lokalnim turističkim organizacijama i crnogorskom turističkom privredom predstavlja turističku ponudu Crne Gore na manifestaciji “Beogradski Manifest” koja se održava  od 24. do 26. maja, na Kalemegdanu.

Na izložbenom prostoru Nacionalne turističke organizacije Crne Gore predstavljaju se lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Kotora, Tivta, Herceg Novog i Podgorice, organizatori festivala “Bedem Fest”, “Sea Dance” i “Waveul festival”, kompanija “Plantaže 13.jul” i maslinari i vinari iz Bara.

Izložbeni prostor Crne Gore na Beogradskom Manifestu posjetili su ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić i ambasador Crne Gore u Beogradu Branislav Mićunović.

U okviru manifestacije održan je III Turistički forum Privredne komore Srbije i Ambasade Crne Gore u saradnji sa Beogradskim Manifestom, a akcenat je stavljen na nove turističke trendove.

Na panelu na temu “Savremeni trendovi u turizmu” učestvovao je Ćazim Hodžić, generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Posebna pažnja posvećena je promociji gastronomskih manifestacija.

Tokom Beogradskog Manifesta biće održana promocija ovogodišnje kampanje “Dobro.Bolje.Domaće” kroz koju će posjetioci imati priliku da se upoznaju sa gastro ponudom Crne Gore.

Organizacija žena Budve za posjetioce priprema tradicionalne delicije a građani Beograda će biti u prilici da degustiraju i autohtone proizvode: crnogorski sir, pršutu, ruštule, priganice, masline i crnogorska vina kompanije “Plantaže 13.jul”.

U okviru promocije festivala „Grad Teatar“ nastupiće „Big Bend“ orkestar, a na izložbenom prostoru Crne Gore pripremljen je i bogat program i animacija za najmlađe posjetioce.

Za dobru atmosferu za djecu biće zadužena Leontina i dječiji hor Čarolija.

Predstavnici turističkih organizacija će posjetioce BG Manifesta upoznati sa novitetima u ponudi za predstojeću sezonu, plažama, cijenama i manifestacijama koje ih očekuju tokom ljetnih mjeseci.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić gostovala je na RTS-u i tom prilikom je gradjanima Srbije predstavila bogatu turističku ponudu Crne Gore za ljetnju sezonu 2019.

U sklopu promotivnih aktivnosti na tržištu Srbije, sinoć je u hotelu Hilton u Beogradu promovisano specijalno izdanje turističkog magazina ”Hello travel Boka”, posvećeno promociji Tivta, Kotora i Herceg Novog.

Nakon Beogradskog Manifesta crnogorska turistička ponuda će biti predstavljena od 27-30. maja  u Subotici, Novom Sadu i Kragujevcu, a zatim slijedi promocija na tržištu Makedonije koja će se održati u Skoplju 1. juna.

Send this to a friend