Ekonomija

Turistička ponuda Crne Gore na Međunarodnom sajmu turizma u Moskvi

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Rusiji, lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom predstavlja turističku ponudu Crne Gore na najvećem sajmu turizma u Ruskoj Federaciji, MITT 2018 (Moscow International Travel &Tourism Exhibition), koji se održava od 13. do 15. marta u Moskvi.

Crnogorsku delegaciju predvodi direktorica NTO CG Željka Radak Kukavičić, koja će održati niz sastanaka sa predstavnicima ruskih turoperatora i agencija.

“Očekuje se da će sajam posjetiti preko 20.000 profesionalnih posjetilaca agenata, menadžera i raznih drugih poslenika iz branše turizma, kao i veliki broj predstavnika medija, iz skoro 90 regiona Ruske Federacije”, saopšteno je iz NTO-a.

Turisti iz Rusije su među najzastupljenijim turistima u Crnoj Gori, a trendovi koji se bilježe iz godine u godinu pokazuju da je ruskim turistima Crna Gora jedna od omiljenih destinacija za odmor.

“U posljednjih deset godina bilježi se konstatan rast turističkog prometa sa ovog tržišta, u prethodnoj 2017. godini je u odnosu na 2010. godinu broj turista i ostvarenih noćenja iz Rusije više nego uvdostručen. Prosječna ukupna potrošnja gostiju iz Rusije koji su posjetili Crnu Goru tokom sezone 2017 (period jun-septembar), prema istraživanju Guest Survey koje je sprovela NTO CG, iznosila je 832.11 eura, dok su prosječni dnevni troškovi iznosili 104.11 eura”, navode u NTO-u

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines ove godine najavljuje povećan broj letova iz Moskve i Sankt Peterburga ka Tivtu, u periodu od 25. marta do 28.oktobra. Osim što će imati povećan broj letova u periodima pred i postsezone, Montenegro Airlines će od 1.juna do 30. septembra letove obavljati svakodnevno do 3 puta.

Takođe, pored redovnih letova ruskih aviokompanija tokom godine, 10 ruskih avioprevoznika najavljuje i dodatne rotacije ka Crnoj Gori tokom ljetnje sezone, u periodu od 26. maja do 30. septembra.

Najznačajniji ruski turoperatori koji u svojim programima nude Crnu Goru, R Tours Company, TUI Russia , Anex Tour , Biblio Globus, Pax, TEZ Tour, Coral Travel, Intourist-Thomas Cook i Balkan, na osnovu dosadašnjeg interesovanja najavljuju dobru sezonu i očekivanja su da će broj turista iz ove zemlje biti u porastu.

“Ono što je karakteristično za ruske turiste je kasniji buking, ali i činjenica da poslednjih godina sve više njih dolazi individualno. Gosti iz Rusije Crnu Goru uglavnom posjećuju tokom ljetnjih mjeseci, a njihovi glavni motivi su pasivni odmor/opuštanje i zabava”, navode u NTO-u.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Ulcinja, Kotora, Tivta, Herceg Novog i Podgorice, nacionalni avio-prevoznik “Montenegro Airlines”, hotelske kompanije HG “Montenegro Stars”, HG “Budvanska rivijera”, „Karisma Hotels Adriatic”, “Beppler & Jacobson”, hotel “Maestral”, Institut “Simo Milošević”, turistički kompleks “Lazure Hotel & Marina”, Apart -hotel “Kuća Lekovića”, “Aqua Park Budva”, turoperator “R-tours”, turističke agencije “Fly Montenegro” iz Podgorice i „Sveti Nikola” iz Herceg Novog, kao i “Uniqa Osiguranje”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Živa istina
Gost
Živa istina

Sto će Crna Gora na sajmu u Moskvi kada je Rusija neprijatelj cg po mišljenju aktualne vlasti…evo se spremaju da pokreću naredne izbore i već pripremaju teren,kao Rusija će se miješati u izbornu volju..E mučenici,prodate duše,pola naroda nam pomrije zbog bombardiranja ‘99- te a ovi izdajnici pristupise NATO-zločinačkoj organizaciji…

999999999.99💳
Gost
999999999.99💳

Ocemo sloveniju od crne gore.

Send this to a friend