Ekonomija

Turistička ponuda Crne Gore u Singapuru

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u okviru regionalne saradnje na udaljenim tržištima sa Turističkom organizacijom Srbije i Agencijom za promociju i podršku turizmu Sjeverne Makedonije učestvuje na sajmu “ITB Asia” koji se održava od 16. do 18. oktobra u Singapuru.

Turistička ponuda Crne Gore predstavlja se na zajedničkom štandu pod sloganom “Zapadni Balkan – raskršće civilizacija”(Western Balkans – crossroad of civilization).

Turisti iz Azije tokom svog boravka u Evropi planiraju uglavnom posjetiti više zemalja za što kraće vrijeme, te su posjetioci sajma iskazali najviše interesovanja za višednevne balkanske regionalne ture koje obuhvataju razgledanje prirodnog i kulturnog nasleđa.

Predstavnici Crne Gore održali su sastanke sa agencijama iz Malezije, Filipina, Indonezije, Indije i Kine. Na sastancima je zaključeno da treba pokrenuti pitanje viznih olakšica za Filipine, Indoneziju i Indiju, imajući u vidu da turisti iz Malezije mogu bez viza putovati u Crnu Goru i da gosti iz Kine imaju pojednostavljenu viznu proceduru.

Na sajmu “ITB Asia” u Singapuru svoju ponudu predstavlja i strateški partner NTO CG, Turistička agencija Montenegro Tourist Service.

ITB Asia Singapur je trodnevni B2B sajam za turističku industriju; osmišljen je da postane glavni događaj za azijsko-pacifičku turističku industriju, slično kao i njegov matični događaj – ITB Berlin. Na ovom sajmu su međunarodni izlagači iz svih sektora u okviru turizma i putovanja i vodeće putničke kompanije azijsko-pacifičke oblasti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DM Sat
Gost
DM Sat

Jesu pošli po goste ili po radnu snagu ?

Send this to a friend