Ekonomija

Turistički proizvod za sva čula

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizovala je studijsko putovanje kroz Crnu Goru za domaće učesnike u turizmu od 14. do 18. septembra.

Putovanje ima za cilj izgradnju i usavršavanje profesionalnih kapaciteta učesnika u turizmu u okviru EU projekta ADRION 5 Senses na primjeru dobre prakse, kao i promociju ADRION 5 Senses brenda.

“Program podrazumijeva boravak u hotelima na primorju i sjeveru Crne Gore, kao i u eko rizortu u centralnom dijelu i obuhvata niz raznovrsnih aktivnosti, koje čine inovativan i integrisan turistički proizvod kroz prizmu svih pet čula, koji se može ponuditi potencijalnim turistima. Fokus je na tematskim aktivnostima za sva čula kao što su: večera uz zvuke gitare na eko katunu Vranjak, jahanje konja po obroncima Bjelasice, piknik na obali Biogradskog jezera, aktivnosti poput vožnje bicikala, pravljenja splava kao i crtanje porteta učesnika od strane poznatog karikaturiste Darka Drljevića”, saopštili su iz Nacionalne turističke organizacije.

Nakon uživanja u čarima sjevera, putovanje se nastavlja ka primorju, gdje je planirana posjeta selu Skočiđevojka u blizini Svetog Stefana i učestvovanje u pravljenju paštrovskih makarula. Nakon toga, predviđena je posjeta poluostrvu Luštica gdje će učesnici imati priliku da degustiraju maslinovo ulje i da od njega prave sapune.

“Glavne aktivnosti koje su do sada sprovedene u okviru projekta ADRION 5 Senses su: izrada strateškog i akcionog plana, kreiranje logoa, promocija projekta na sajmu u Atini, jednom od najvećih međunarodnih sajmova turizma u Evropi – FITUR u Madridu i BIT u Milanu, čemu je prethodila izrada ADRION web platforme i mape senzacija na kojoj se nalaze turistička mjesta od interesa u Crnoj Gori predstavljena kroz pet čula, a o čemu se više informacija može naći na website-u projekta: www.adrion5senses.eu. Aktivnost koja je prethodila studijskom putovanju je održavanje seminara, koji je takođe za cilj imao jačanje profesionalnih kapaciteta turističkih poslenika”, objašnjavaju iz NTO-a.

Naredna aktivnost koju Nacionalna turistička organizacija Crne Gore planira u okviru projekta ADRION 5 Senses jeste organizacija webinara.

“Projekat „ADRION 5 SENSES” finansira se iz fondova Evropske unije, u okviru ADRION Jadransko-Jonskog programa i obuhvata devet partnerskih organizacija iz Jadransko-Jonske regije. Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je nosilac projekta za Crnu Goru i aktivno je angažovana na sprovođenju aktivnosti koje imaju za cilj primjenu integrisanog pristupa pri razvoju i promociji senzornog turizma, odnosno stvaranju novih vrsta ponuda u turizmu”, zaključuju iz NTO-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cogito ergo sum
Gost
Cogito ergo sum

Ko placa ovo setanje, ice i pice? Gradjani Cg, kroz NTO! A koliko je onih sto gradjana stosvoju djecu nisu nigdje poveli..

Send this to a friend