Ekonomija

Turkish Airlines smanjuje, Air Serbia uvodi nove, Luxair ukida letove ka Crnoj Gori

Nacionalni prevoznik Luksemburga Luxair potpuno će ukinuti, dok će Turkish Airlines smanjiti broj letova. S druge strane, kompanija Air Serbia odlučila je da znatno poveća broj letova ka Crnoj Gori.

Kako se približava kraj ljetuje, „visoke” sezone za avioprevoznike, tako se mijenjaju i redovi letjenja. Mnoge avio-kompanije odlučile su se na značajna smanjenja broja letova, kako zbog epidemiološke, tako i zbog ekonomske situacije, pišu Dnevne novine.

Turkish Airlines je takođe revidirao red letjenja i smanjio broj rotacija ka gradovima u regionu. Kada je u pitanju Podgorica, trenutnih četrnaest letova dva dnevno tokom cijele sedmice biće smanjeno na deset, a po dva leta imaće ponedjeljkom, petkom i nedjeljom. Ovo je, u neku ruku, i očekivani potez ako se uzme u obzir da će crnogorska državna avio kompanija Air Montenegro nastaviti sa održavanjem linije Tivat – Istanbul. Ova sezonska linija, kako je rečeno Dnevnim novinama, ima odličnu popunjenost pa će i tokom zime njihovi avio ni letjeti dva puta sedmično, i to srijedom i nedjeljom.

S druge strane, nakon što je crnogorski avio prevoznik povećao na 20 broj sedmičnih letova iz Tivta i Podgorice ka Beogradu, odgovor je stigao sa druge strane. Tako je Air Serbia izmjenama reda letjenja imati čak 33 leta sedmično ka Crnoj Gori. Kad je u pitanju Podgorica, kompanija će ponedjeljkom i petkom imati četiri dnevna leta, subotom i nedjeljom po dva, a ostalim danima po tri. Za Tivat će letjeti dvostruko više od Air Montenegra 12 puta, i to po jedan let utorkom i srijedom, a ostalim danima po dva. Tako će putnici na ovim relacijama sedmično moći da izaberu odgovarajući let među čak 53 ponuđena.

LUXAIR UKIDA LINIJE KA CRNOJ GORI

Neke od značajnijih promjena imaće dugo najavljivani letovi Luxair-a. Kompanija iz Luksemburga odlučila je da u narednih mjeseca smanji broj ka Podgorici sa dva na jedan sedmično, a posljednji let imaće 4. novembra. Veza sa Tivtom biće zaključena posljednjim letom planiranim za ovu subotu. Prema trenutnim informacijama, Luxair ne planira da obnovi ove linije narednog ljeta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Alex
Gost
Alex

Postacemo slijepo crijevo u koje se samo preko Beograda moze stici. U stvari vec jesmo. Planirao sam doci u oktobru u Cg i jedina mogucnost je , vidji vraga, preko Beograda. No koga to jos briga osim nas sto zivimo u inostranstvu, a i onako hoce da nas otpisu i izbace iz drzavljanstva.

Neka
Gost
Neka

Osvjezilo.

Slaven
Gost
Slaven

Ljubav do posljednjeg eura…to je ljubav ove dijaspore iz Luksemburga.

CeloMNE
Gost
CeloMNE

Prvo se pitaj sto? Mesto da pises neke gluposti.
Sve ste nam upropastili pa trazite druge krivce! Vi litijasi ste pukli kompletno.

Sira
Gost
Sira

A vidjeli su koja je ura

Send this to a friend