Ekonomija

U četvrtak konačna odluka o privremenim lokacijama na šetalištu

Zakupci otvorenih diskoteka, trgovačkih i lokala brze hrane na šetalištu i juče su protestovali zbog Plana privremenih objekata kojima se predviđa njihovo uklanjanje. Oni su najavili da će se okupiti i narednog četvrtka kada bi Vlada Crne Gore, na predlog Ministarstva turizma, o tome trebalo da donese konačnu odluku, javio je RTV Budva.

Iako je najavljivano da će Vlada tu odluku donijeti na jučerašnjoj sjednici, to se nije desilo.

Vlasnik privremenog objekta, Savo Radonjić, kazao je da su očekivali da Ministarstvo održivog razvoja i turizma juče na kolegijumu donese odluku, koju bi potom Vlada usvojila, ali da se to nije desilo, jer, prema njihovim informacijama, nije bilo kolegijuma u resornom Ministarstvu.

Poruka okupljenih zakupaca sa protestnih okupljanja koja su organizovana i prethodna tri dana je da im se omogući da rade do kraja ove turističke sezone, zaključno sa 31. oktobrom 2019. godine, a ugovorom bi se obavezali da tada uklone svoje objekte. Oni su istakli da očekuju razumijevanje od Vlade i Ministarstva.

Kako je Radonjić najavio, novi protesti skup će biti održan u četvrtak, kada će na sjednici Vlade biti donijeta konačna odluka.

Podsjećamo, prvi potpresjednik Opštine, Vladimir Bulatović, kazao je da je opštinska Odluka o uklanjanju privremnih objekata, koja je donešena prije par mjeseci ispoštovana, te je svaki privremeni objekat, koji nije planiran, uklonjen sa javne površine, a sada ide period sređivanja tih lokacija. Ostale su još samo lokacije koje su u privatnom vlasništvu.

On je pozvao vlasnike tih objekata da sami počnu sa uklanjanjem istih, da bi izbjegli izuzetno visoke cijene uklanjanja objekata od strane nadležnih službi, a koje su im takođe istaknute.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LSCG
Gost
LSCG

Juce,predivan dan,pun grad,prelijepo je bilo biti u Budvi.Ali,uvijek ima ali,na zalost.Toliko prljavstine,smeca …zapusteno.Zalosno

Vojo
Gost
Vojo

Sto ste jamili jamili nema vise one sprdnje po Budvi

Send this to a friend