Ekonomija

U Crnoj Gori 11 odsto turista više nego u istom periodu prethodne godine

Prema podacima lokalnih turističkih organizacija u Crnoj Gori boravi blizu 48.000 turista, 11 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

Najviše turista boravi u Budvi, Herceg Novom, Baru i Ulcinju.

“Ovog juna pripremili smo bogat program manifestacija. Danas počinje karneval u Tivtu u 20 sati glavnim gradskim ulicama, dok će se centralni događaji odvijati na Rivi Pine. Dolazi oko 250 karnevalista iz zemalja regiona ali i iz Brazila, Italije, Njemačke, Holandije, Francuske, Švedske i Ukrajine. Glavna atrakcija karnevalskog programa biće nastup brazilske grupe Brasil Bahia Show koji će po prvi put nastupiti u Crnoj Gori”, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Pored karnevala, u junu se održavaju i dječiji karneval u Herceg Novom, Festival Klapa u Kotoru, Festival umjetnosti u Baru, Festa od maraštula u Budvi, Limska regata i brojne druge.

U Glavni grad na festival City Gorove Stižu Prljavo kazalište, Boris Štok, SARS, Sara Jo…Rasta…

“Dakle, za svakoga po nešto, od porodica sa djecom, mladih koji tragaju za provodom, ljubitelja netaknute prirode, onih koji su željni adrenalina i aktivnog odmora, uz to i za različite platežne moći, od kvalitetnog privatnog smještaja, preko manjih hotela srednje kategorije, do luksuzne ponude vodećih svjetskih brendova i visokokvalitetne ponude za nautički turizam”, navedeno je u saopštenju.

Jedan od važnijih događaja, kako dodaju, su Svjetske igre medicinara World Medical & Health Games – Medigames koje se održavaju u Budvi od 22. do 29. juna. “Ovakav događaj, koji se organizuje u našoj zemlji je odlična prilika za promovisanje zdravstvenog turizma, a očekuje se dolazak velikog broja zdravstvenih radnika i studenata medicine.”

U nedjelju, u organizaciji NTO CG stiže i grupa renomiranih medija iz Njemačke. Tematika studijske posjete je bazirana na panoramskim putevima Crne Gore – Put oko Korita i Durmitrski prsten.Programom posjete utvrđena je posjeta Podgorice, Kolašina, Žabljaka, Kotora, Tivta i Budve. Takođe je predviđena posjeta NP Durmitor , NP Biogradska gora i Bokokotorskog zaliva.

“Ovo ce biti odlična prilika da se pošalje lijepa turistička slika ovom za nas važnom strateškom tržištu”, poručuju na kraju iz NTO CG.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Država ko država, broji i izbjeglice, samo da bi prikazali što veći broj, da sakriju svoju ne sposobnost.

Car
Gost
Car

Crnogorijancima želim uspešnu sezonu sa puno turista iz Nemačke, Francuske , Engleske i USA a Srbima ugodan odmor u Grčkoj.

Novi Pazar
Gost
Novi Pazar

I ja zelim puno turista sa zapada..a ja odoh iz pg za antaliju..povoljnije mi je..

Na minimalcu222
Gost
Na minimalcu222

U Budvi najviše turista ima iz PG,pa onda iz BA,pa sa CT,pa Pv . A kad ojdeš do pjace ili u market čuješ samo ruski.Inače privatni smeštaj 99,6%prazan…….bujrum.

Prc CG
Gost
Prc CG

Ove godine očekujete oko milijardu turista to jeste 3576%vise nego prošle godine 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Pa jer vi mislite da se narod na leđa zakopčava,jer vi mislite da mozak ispran svima kao vašim slugama,do kada mislite da pravite budalama građane CG???????

Send this to a friend