Ekonomija

U Crnoj Gori ima firmi koje su blokirane i 20 godina

CBCG

Centralna banka objavila je novi spisak preduzeća sa blokiranim računima, na kojem se nalazi 18.350 kompanija.

Zanimljivo, najduže je u blokadi kompanija Smibex iz Podgorice, koja je u blokadi čak 20 godina i to zbog duga od nepunih 60.000 eura.

Nepunih 20 godina u blokadi je i firma Ogrev-promet iz Bijelog Polja. Dug ove firme je 586 eura.

Na trećem mjestu po dužini blokade je akcionarsko društvo Radnik-komerc iz Bijelog Polja. U blokadi su 19 godina i sedam mjeseci, a državi duguju nešto više od 220.000 eura.

Slijedi podgorička firma Kerber-expres sa blokadom od 19 i po godina, a duguju nepune 42.000 eura.

Gotovo 19 i po godina u blokadi su i bjelopoljska kompanija Kompas servis i firma Mišolić iz Podgorice.

Sedmo i osmo mjesto dijele firme Kljajević i Mr-trade. Oni su u blokadi 19 godina i četiri mjeseca.

Na devetom mjestu je preduzeće Trgkomerc iz Rožaja, koje je blokirano već 19 godina i tri mjeseca.

Po 19 godina blokirani su i zemlj oradnička zadruga Integral iz Rožaja, firma Šume Zečević iz Podgorice, i preduzeće Mlobby iz Budve.

Na novom spisku, koji CBCG u skladu sa Zakonom o platnom prometu objavljuje mjesečno, nalazi se 18.350 kompanija sa evidencije Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) Poreske uprave i CBCG. Od ukupnog broja blokiranih preduzeća, 3.650 ih je na evidenciji CBCG, a ne nalaze se u CRPS-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
brkoo
Gost
brkoo

Najžalosnije od svega bit će kada ovakvi vlasnici i drugi koji ne plaćaju poreze i doprinose dobiju pomoć od države za saniranje posledica epidemije

Draska
Gost
Draska

Žalosno je što je ova država dozvolila. A onda ti isti vlasnici otvore druge firme i treće… Najčešće je oštećena država ali i ne mali broj drugih firmi sa kojima su poslovali. Ako ste predmet predali izvršitelju, on odmah naplati svoj dio i proslijedi Centralnoj banci. Tu sve stane. Priliva na te račune nema. Ovi su u međuvremenu otvorili drugu… Više »

Send this to a friend