Ekonomija

U Crnoj Gori na kraju decembra bilo 77 milionera: Jedan građanin na računu ima 50 miliona eura

Ilustracija

U Crnoj Gori po posljednjim podacima ima 77 građana koji na računima u domaćim bankama imaju više od milion eura, saopšteno je Pobjedi iz Centralne banke. Najdeblji račun ima građanin iz Crne Gore na čijem kontu je 50,3 miliona eura.

Iz Centralne banke imena ne saopštavaju, jer ih u tome sprečava zakon koji definiše poslovnu tajnu, odnosno član 84 Zakona o bankama.

“Najveći pojedinačni iznos depozita fizičkih lica u bankama iznosi 50,281 miliona eura i pripada rezidentu”, precizirali su iz CBCG.

Na kraju decembra prošle godine, kako objašnjavaju, 77 fizičkih lica ima depozit u banci u iznosu većem od milion eura.

“Depozit u banci u iznosu od milion do pet miliona eura imaju 73 građanina. Jedan građanin ima depozit u iznosu od pet do deset miliona eura, a tri građanina depozite veće od deset miliona eura”,  pojasnili su iz Centralne banke strukturu milionskih depozita.

Najbogatiji milioner sudeći po računu u domaćim bankama, “jači je” za preko 20 miliona eura od najvećeg depozita pravnog lica u Crnoj Gori.

Da li je građanin koji ima preko 50 miliona i rekorder nije sigurno, jer nema podatka koliko stanovnici Crne Gore imaju na računima banaka u inostranstvu. Ta evidencija ne postoji.

Izvjesno je da se broj milionera u Crnoj Gori povećava, jer ih je 2017. bilo 64, a 2016. godine deset manje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Oxygen1
Gost
Oxygen1

Eh da je on sam i da je samo 50 miliona..mi gradjani ponosne,uspravne CG smo iznjedrili desetine milionera.Tu su pored nas,medju nama,vode nas..

JNA
Gost
JNA

Ima li Milo na racun 16000eur da pokrije onu karticu?

Dejo milijarder
Gost
Dejo milijarder

Ana a u kafić se svi javljaju her zika.

Dejo milijarder
Gost
Dejo milijarder

Sad u aprilu kupujem dva stana jedan do drugoga dvosoban i trosoban. Za mene i majku.

Dejo milijarder
Gost
Dejo milijarder

Sad sam izračunao imam milijardu a za pedeset godina to je oko sedam milijardi ako giancarlo ne pokloni koju.

Dejo milijarder
Gost
Dejo milijarder

Veli mi majka daj u kotor bolesnima a ja se zacudih pa zar milijardu u kotor. Milijarda je sigurna nego što će se sa kamatom tu može biti deset milijardi za četrdeset godina. Ako ih giancarlo ne bude dijelio.

Dejo milijarder
Gost
Dejo milijarder

Doći ću ja samo preko dana u niksic i odmah nazad. Pa obrad ujak ako oće da dođe neka dođe kod nas.

Dejo milijarder
Gost
Dejo milijarder

Ako ne prepisem nikome to će ostati marku iz podgorice ali mi oni nisu ništa pomogli. Neću ni dolaziti u cg ne bi mi niko pomogao svi traže samo pare da me ucenjuju ili da me prijave u kotor zato ja vadim italijansko drzavljanstvo.

Dejo milijarder
Gost
Dejo milijarder

Ja ako se ne oženim pare ostavljam državi da znam kako to ide osnovao bih neki fond ili godišnje da se dijele neje nagrade studentima. Samo bi to pokrali odmah ovi nasi. Ili ću pare da ostavim bratanicnama od giancarla. Nijsicanima neću prepisati ništa. Ni podgoricanima neću potpisati ništa. Možda ostane i njima ako ne prepisem ovim dvijema italijankama. Nije… Više »

Dejo milijarder
Gost
Dejo milijarder

Ja da vam kažem sigurno moji imaju para ali ja ne spavam mirno jedinac sam i teško sam odrastao bojim se starosti ne zbog starosti kao starosti nego kako ću ko će mi pomoći nemam nikoga. Da pođeš u bolnicu nema ti ko robu donijeti da ti zatreba pomoć u kući nema ti ko pomoći da zamijenis frižider šporet. Nema… Više »

Dejo milijarder
Gost
Dejo milijarder

Ja kad sam bio dijete maštao sam samo da mi je imati para o devojkama nisam razmišljao. A sad kad imam para đevojke niđe. Sad maštam o jednoj lijepoj devojci.

Dejo milijarder
Gost
Dejo milijarder

Koliki je to procenat 77 milionera na 620 000 stanovnika.

Dejo milijarder
Gost
Dejo milijarder

U italiju sigurno imaš 30 posto milionera a 60 miliona ima stanovnika.

dejo
Gost
dejo

e moj done samo 50 milijuna e jado sta je to za tebe

Mladen
Gost
Mladen

Baš smatram da su ih zaradili pošteno kao preduzetnici sa Zapada. Znate, niko im nije pomogao poput onog smiješnog lika koji je bio direktor Montenegro Erlajnza, i koji se hvalio da mu niko nije pomoga. Ma neka. Priče za ovčice.

Send this to a friend