Ekonomija

U februaru plate manje nego u januaru, prosječna zarada 529 eura

Prosječna zarada (bruto) u februaru  ove godine u Crnoj Gori iznosila je 790 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 529 eura, saopšteno je iz Uprave za statistiku MONSTAT.

“Prosječna (neto) zarada u februaru u odnosu na januar zabilježila je pad od 0,2 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u februaru 2021. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 1,1 odsto”, naglašeno je iz MONSTAT-a.

Ukoliko se ima u vidu da su potrošačke cijene u februaru u odnosu na zabilježile rast od 0,5 odsto proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile pad od 0,7 odsto.

Po sektorima djelatnosti, prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u februaru u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Poslovanje sa nekretninama (2,7 odsto), Obrazovanje (1,1 odsto), Državna uprava (jedan odsto), Vađenje ruda i kamena (0,8 odsto), Umjetnost zabava i rekreacija (0,5 odsto), Trgovina na veliko i trgovina na malo (0,3 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (0,3 odsto), Zdravstvena i socijalna zaštita (0,2 odsto).

Pad prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u februaru u odnosu na prethodni mjesec zabilježen je u sljedećim sektorima djelatnosti: Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (7,1 odsto), Snabdijevanje električnom energijom (6,6 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (pet odsto), Građevinarstvo (2,9 odsto), Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom (dva odsto), Usluge smještaja i ishrane (1,6 odsto), Informisanje i komunikacije (1,6 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (1,1 odsto), Prerađivačka industrija (0,8 odsto) i Finansijske djelatnosti i osiguranje (0,7 odsto).

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavko
Gost
Slavko

pi pi

PODGORICA
Gost
PODGORICA

Dje ovo u Pariz jel posto ja radim za 250e

Supermario
Gost
Supermario

Eksperti

eko
Gost
eko

U junu ih neće ni biti.

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

A nezaposlenost koliko je procenata skocilo ?? 7

Send this to a friend