Ekonomija

U oktobru FinTech Hackathon

Centralna banka Crne Gore

Centralna banka Crne Gore (CBCG), u saradnji sa ICT Cortexom i Udruženjem banaka Crne Gore organizuje prvi CBCG FinTech Hackathon na temu „Budućnost digitalnih bankarskih i platnih servisa u Crnoj Gori“, koji će biti održan od 22. do 24. oktobra, saopšteno je iz CBCG.

“CBCG FinTech Hackathon, četrdesetosmočasovno ekipno takmičenje u kreiranju najbolje ideje u oblasti fintech-a, sa posebnim akcentom na digitalno bankarstvo i digitalna plaćanja, biće održan od 22. do 24. oktobra 2021. godine”, navode iz CBCG.

Kako dodaju, pravo učešća na hakatonu imaju crnogorski državljani koji su uključeni u projekte koji se tiču fintech-a ili imaju inicijalnu ideju o tome kako bi se ova oblast mogla unaprijediti.

“Žiri će od pristiglih prijava, odabrati pet timova, sačinjenih od tri do pet članova, koji će dobiti mogućnost da se takmiče za nagrade. Tri tima, koja, po odluci stručnog žirija, prezentuju najbolje ideje, osvojiće nagrade u iznosu od 3.000 eura za prvu, 2.000 eura za drugu i 1.000 eura za treću nagradu”, ističu iz CBCG.

Prijava za hakaton će biti dostupna na fintechhub.cbcg.me od 1. septembra do 15. oktobra 2021. godine.

“Centralna banka Crne Gore organizacijom hakatona nastoji da promoviše i podstakne inovacije u domenu digitalnog bankarstva, te da i na ovaj način da svoj doprinos finansijskoj edukaciji u oblasti digitalnih bankarskih i platnih servisa”, saopštili su iz CBCG.

Zaključuju da CBCG Fintech Hackathon takođe ima za cilj da podstakne kreativne i inovativne ideje za primjenu savremenih tehnologija u bankarskom poslovanju, sa posebnim fokusom na domen otvorenog banakrstva i platnih usluga.

Send this to a friend