Ekonomija

U Petrovcu grade hotel sa pet zvjezdica

Petrovac

V.d. glavnog državnog arhitekte Dušan Vuksanović dao je saglasnost kompaniji Prosis Holding & Finance INC sa Britanskih Djevičanskih Ostrva i ruskoj državljanki Uliani Andrevoj na idejno rješenje za dogradnju hotela koji ovi investitori grade u Petrovcu. Ovaj turistički objekat nakon rekonstrukcije imaće pet zvjezdica, piše Pobjeda.

Kompanija sa Britanskih Djevičanskih Ostrva je u Crnoj Gori, odnosno Nikšiću registrovala istoimenu firmu, čiji je izvršni direktor Nikola Delibašić. Riječ je o firmi sa jednim zaposlenim, koja je u minusu 28 hiljada eura i ima kratkoročni kredit od 2,5 miliona eura. Dozvolu su najprije dobili 2010. godine, a onda je inovirali u decembru 2016, kad su počeli da grade objekat sa četiri zvjezdice, a sada traže saglasnost za izgradnju još jednog objekta i za veću kategoriju.

Kompanija se pominje u “panamskim papirima”, a vlasnici su joj, osim ofšor firme sa Djevičanskih Ostrva BTT Nominees i švajcarske kompanije BTT Fiduciary services, crnogorski i srpski državljani Zvonko Vasović i Zoran Todorović. Hotel se nalazi na katastarskim parcelama broj 704/1 i 704/2 u zahvatu DUP-a “Petrovac Šira zona”.

Na ovim parcelama su objekti H1 i H2 koji su, kako se navodi u tehničkom opisu idejnog rješenja, izgrađeni u skladu sa urbanističko-tehničkim uslovima i smjernicama utvrđenim planskim dokumentima. Ovaj hotel će imati 384 ležaja u objektu H1 240, a u objektu H2 144. Ukupna bruto površina hotela je 6.000 kvadrata. Dodaje se da se idejnim rješenjem vrši funkcionalno povezivanje planiranih sadržaja toplom vezom (pasarelom) na nivou prvog sprata kako bi se dobila jedinstvena cjelina. Teren na kome se nalaze objekti je u manjem padu prema južnoj strani. Objekti su slobodnostojeći sa kolskim i pješačkim prilazima sa postojećih saobraćajnica.

Jedan objekat (H1) se sastoji od garaže, prizemlja i šest spratova, a drugi (H2) se sastoji od dva podruma, prizemlja i sedam spratova. Na lokaciji je predviđeno parkiranje putničkih vozila, a u podzemnoj garaži i ispred objekata predviđen je i parking prostor za autobuse.

“Konstrukcija objekata je postojeća, a rekonstrukcija se odnosi na unutrašnje sadržaje i mijenjanje tehnološkog procesa i opreme u smislu obogaćenja hotelskih smještajnih kapaciteta i ostalih potrebnih sadržaja kojima bi se upotpunila cjelokupna ponuda hotela”, kaže se u tehničkom opisu. Na postojeću konstrukciju objekata H1 i H2 vrši se nadogradnja (čelična konstrukcija) za sadržaje kongresne sale, kao i dogradnja na prizemnom dijelu objekta H2, za potrebe izgradnje bazena SPA centra. Takođe je predviđeno spajanje objekata H1 i H2 pješačkom komunikacijom pasarelom.

“Ovakav koncept je u saglasnosti sa zaključkom Vlade od 24. maja 2018. godine o razmjeni nepokretnosti između države i privrednog društva “Prosis Holding & Finance Inc”, gdje i katastarska parcela br. 708/2 ulazi u funkciju novih sadržaja, a sve u cilju dobijanja kvalitetnog koncepta hotela sa pet zvjezdica”, navodi se u tehničkom opisu.

Vlada je u maju prošle godine donijela zaključke o davanju saglasnosti za razmjenu nepokretnosti između države i ovog nikšićkog preduzeća. Time je Vlada zamijenila svoje sklonište u Petrovcu površine 353 kvadrata za suteren ove firme u Nikšiću površine 355 kvadratnih metara i prizemlje od 33 kvadrata preko puta zgrade Uprave policije. Procijenjena vrijednost nekretnine u Nikšiću iznosila je 418.225 eura, dok je imovina u Petrovcu procijenjena na 417.770 eura. U pitanju je lokacija nedaleko od hotela “Palas”.

U svom zahtjevu kompanija je navela da im je ta razmjena neophodna kako bi u Petrovcu mogli da kompletiraju parcelu radi izgradnje SPA centra, koji bi bio sastavni dio hotela, koji ova kompanija gradi u Petrovcu. Navodi se da je objekat H1 projektovan sa 88 soba, a H2 46 apartmana. Na drugom podzemnom nivou objekta H2 smješten je SPA centar sa zatvorenim bazenom sa regulisanom temperaturom vode i đakuzijem. Šesti sprat je namijenjen za restoran sa aperitiv barom, te restoran “a la carte”. Restoran je projektovan sa terasom sa koje se pruža pogled na petrovačku obalu, a sedmi sprat je namijenjen za biznis centar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dejo 10 mln
Gost
Dejo 10 mln

Kad će buljrica da se gradi?

Dejo 10 mln
Gost
Dejo 10 mln

Sto naprica ovaj novinar?

Dunja-sweet
Gost
Dunja-sweet

A škola u Petrovcu , koliko ima zvjezdica , i vrtić ?

JovoKapa
Gost
JovoKapa

U subotu svi u setnju, zbog nase djece !!!

Jovanka
Gost
Jovanka

Top. Poslije ovoga da se izlije betonska ploca preko citavog Petrovca pa onda polako drugi sprat kad se stigne, bitno da je pod plocu da se ne kisne…

Jozo
Gost
Jozo

Isto je to.A Petrovac,a Niksić.Pošteno je to Vlada zamijenila..
Koji su ovo hostapleri?

Pastrovic
Gost
Pastrovic

Unistili su sve pa neka ide i Petrovac na gomilu..e viva!

Bantu
Gost
Bantu

Zemlja za pranje para i muljanje..nista drugo..onda ce na osnovu ovog hotela uzet kredit nedje drugo da peru dalje..i sve tako

Stanko
Gost
Stanko

Petrovac je nekada bilo malo mjesto, sa prelijepom plažom i idealno za porodično ljetovanje. Danas je pretrpano turistima i novim zgradurinama koje su tom mjestu oduzele identitet. Rame uz rame sa Budvom koje će u budućnosti biti mjesto za izbjegavanje svim ljudim koji traže odmor u autentičnoj mirnoj sredini. Kako stvari stoje više će soba biti po hotelima nego stanovnika… Više »

Mima
Gost
Mima

Samo ne znam đe će da zabodu suncobran!

Equinoxe 🌍
Gost
Equinoxe 🌍

A gdje će ga posaditi, ne vidjeli se?
Ja očekujem da će da lebdi nad morem, drugo rješenje ne vidim!
Užas, što se napravi od tog malog, mirnog, lijepog primorskog mjesta…

Flojd
Gost
Flojd

Ima li još iđe u Petrovcu 1m kvadratni da se izgradi?

Nera
Gost
Nera

Ima za čelicne konstrukcije na osmom spratu i krovne povrsine sa kojih tresti muzika i animacija.

Sova
Gost
Sova

Šta je loše što se gradi hotel sa 5 zvjezdica? Loše je graditi stambene zgrade.

zakon
Gost
zakon

Samo jos jedan pokazatelj dobrog vodjenja turizma, propalo se!

brko mali
Gost
brko mali

“Riječ je o firmi sa jednim zaposlenim, koja je u minusu 28 hiljada eura i ima kratkoročni kredit od 2,5 miliona eura.” sprdate li se vi ovo???? KAtnicu i Stankovicu nadam se da citate novine i da ce te reagovat na vrijeme, ovo je cisto pranja para!!!

Vlado19784
Gost
Vlado19784

Samo da mi kazu gdje ce se taj narod kupati

ekolog
Gost
ekolog

U kopanju ka nekad.

Send this to a friend