Ekonomija

Marković: U narednom mandatu pokrećemo radove na putu ka Dečanima i rekultivaciji Plavskog jezera

Premijer Duško Marković otvorio je danas u Plavu obnovljeni gradski trg, obišao više gradilišta infrastrukturnih objekata i najavio za naredni mandat početak gradnje puta od Plava ka Dečanima na Kosovu vrijednog između 15 i 20 miliona eura.

“Iskazujem zadovoljstvo onim što smo uradili u prethodne tri i po godine ovdje u Plavu na planu razvoja ukupne infrastrukture, dakle i putne i komunalne. Ovdje smo zaključili preko osam miliona eura ugovora za razvoj Plava i njegove infrastrukture. Do sada je potrošeno 5,2 miliona. Završena je i puštena u rad Prnjavorska ulica, Ribarska ulica, završena je prva dionica puta Plav – Vojno selo, od jedan kilometar, izvršen je proboj puta u dužini od preko tri kilometra sa plavske strane i pripremljeno za asfaltiranje u narednih 10-15 dana. Dakle, intenzivna aktivnost ovdje u Plavu na razvoju komunalne infrastrukture i unapređenju uslova života u samom Plavu“, kazao je Marković.

 

Predsjednik Vlade je za naredni mandat najavio dva kapitalna projekta od velike važnosti i za ovaj kraj i za cijelu Crnu Goru.

“Poruka građanima Plava da u narednom mandatu, u naredne četiri godine želimo da realizujemo dva krupna, važna projekta koji su ključni za Plav, za građane Plava, za kvalitet njihovog života, za otvaranje Plava i naravno za cijelu Crnu Goru i njenu ekonomiju. To je izgradnja puta Plav Dečani. Radimo zajedno sa kosovskom Vladom na tom planu”, kazao je Marković.

Kako je istakao, kosovska Vlada je značajan dio aktivnosti završila sa njihove strane.

“Mi smo u završnoj fazi izrade glavnog projekta. Vrijednost te investicije je preko 15 miliona eura – otprilike između 15 i 20 miliona i očekujem da ćemo iduće godine početi sa radovima i naravno sa Vladom Kosova dogovoriti zajedničko finansiranje najvrednije investicije na ovom putu – tunela koji će otvoriti opštinu Plav, otvoriti planinu Bogćevicu, otvoriti Crnu Goru i pružiti nemjerljive prilike za Crnu Goru i za mlade ljude”, naveo je Marković.

Kao još jedan važan projekat Marković navodi rekultivaciju Plavskog jezera.

“I predsjednik opštine, njegov tim, ja i moji saradnici želimo da u idućoj godini stvorimo uslove za zaštitu Plavskog jezera i njegovu punu valorozaciju. Dakle u Plavu su zaista ozbiljne investicije, pred Plavom je ozbiljna razvojna perspektiva, sada je na nama da zajednički i opština i Vlada ali i građani Plava se fokusiramo na te naše prilike i da u narednom četvorogodišju ih iskoristimo na najbolji mogući način za kvalitet života u Plavu, za lokalnu ekonomiju u Plavu i naravno za Crnu Goru i njenu ekonomiju“, kazao je predsjednik Vlade.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ahmet Markisic
Gost
Ahmet Markisic

Gospodine Markovicu hvala drzavi a i vama znam kakav je bio Plav prije drsetak godina katastrofalno los a sad cveta hvala jos jednom svim koji ucestvuju u izgradnji opstine Plava 👍

rajan
Gost
rajan

Ljudi, prolaze li vise ove price … ko vjeruje vise.
Svi na glasanje, pa makar nas i korona ponijela 🙂

Bela
Gost
Bela

Sve je ovo u Plavu zahvaljujuci postenim ljudima u SD-u… A ove izdajice nebi trebali u narod da izlaze…

Gorske oči
Gost
Gorske oči

Put Plav-Dečani ima smisla samo ako će ponovo taj dio Metohije da se vrati u Crnu Goru kao što je bilo . Istok,Peć,Dečani i Đakovica ponovo u Crnu Goru, ,samo tako premijeru da se zna dokle je naše.

rajan
Gost
rajan

Podilazenje crkvi …. kasno moj Markovicu

Анонимни
Gost
Анонимни

Ne može se to više vratiti. Neje trebalo davati Srbima. Oni sve izgube.

Momce
Gost
Momce

Jedan jedini

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Ne znam kako ćeš to iz Spuža da odradiš, ali dobro…

New York
Gost
New York

Vise je uradjeno u Plavu u zadnjih par godina nego u zadnjih 100. Pa pricajte sta god hocete.

NATO CPC MNE
Gost
NATO CPC MNE

sto je markovic otvarao trg kad je to sve SD radio i uradio!! i zasto se ovoliko ne ulaze u gradove dje vlada dps nego sve u ove dje konstantno gube i onda naravno nismo mi coravi vidimo koliko je sati i necemo da izlazimo da glasamo pa dako neko pita sto nismo izasli pa cemo im objasnit!!

Niko
Gost
Niko

Znaci već su dobili izbore

Virus
Gost
Virus

Ovaj misli da će vladati još 4 godina, koja sprdnja

Pravda
Gost
Pravda

Kome da prijavim ovo sto zvone za potpis DPS

Oro moje
Gost
Oro moje

Hahaha, a neka, čoce, to Carevic zvrcka po Budvi, pa okreces pricu…

muuu vole
Gost
muuu vole

a sto bi te to zvali i tebi zvonili kad ih imaju u svoju bazu sigurnih dovoljno da im se potpise za apsolutnu vecinu.. a i ako nisi primijetio liste su predate ima 3 dana!!

Pravda
Gost
Pravda

Sto je ovo 10mi zvonilio na vrata za potpis DPS Sto je ova muka

Staxe
Gost
Staxe

Mnogo je…

Bnjj
Gost
Bnjj

A đe su radna mjesta. Putevi se ne jedu

Sunce s juga
Gost
Sunce s juga

Kolo srece se okrece od izbora do izbora
😃

NerErin
Gost
NerErin

Znamo mi Plavljani dobro ko je zasluzan za ove dobre stvari uradjene u Plavu,znacemo i 30 avgusta kako to da nagradimo, a brko bajraktar neka maše ručicama i pokrije se ušima,izdao je Je Plav i Plavljane,necemo mu zaboravit

Tokmak
Gost
Tokmak

Ene ljepote pravi grad bogomi

Plavljanin
Gost
Plavljanin

U Plavu niko drugi osim vas ni ne moze da dobije vlast niti njih zanima Plav jedino se vi posvjecujete i ulazete u rekonstrukciju ulica koje su do juce bile koziji putevi

Armend
Gost
Armend

Bogme da nam nije bilo Meca nista se ne bi zavrsilo od kad je on dosao na mesto kordinatora Plav je zivnuo

Stevan
Gost
Stevan

A ja sam mislio da ce Šehović da otvori prnjavorsku i trg

Deda
Gost
Deda

To je njemu I pripadalo on se najvise I Canovic trudili oko svega u Plavu …

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Mogao je da svrati do spomenika Jusufu Čeliću da položi vijenac kad je već tuda prolazio.

MarkoKralj
Gost
MarkoKralj

Glasajte za Marka svii glasajte za Marka

Send this to a friend