Ekonomija

U Stari Aerodrom ove godine uloženo skoro 1,8 miliona eura

Tokom ove godine u projekte održavanja i izgradnje komunalne infrastrukture u Mjesnoj zajednici Stari Aerodrom uloženo je skoro 1.800.000 eura, kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, prilikom obilaska završenih radova na izgradnji komunalne infrastrukture u tom naselju.

“Već drugi put smo na Starom Aerodromu za veoma kratko vrijeme. Nedavno smo otvorili ovaj prelijepi objekat, vrtić „Dragan Radulović“ , a danas imamo priliku da obiđemo tek završenu Cvijetnu ulicu i možemo da kažemo da se kvalitet života ljudi ovog dijela grada podiže na značajno viši nivo”, kazao je Vuković, naglasivši da je Cvijetna ulica koštala 750.000 eura.

On je, navode u Glavnom gradu, zadovoljan rekonstrukcijom te ulice uspješno, te se zahvalio partnerima Glavnog grada – Direkciji javnih radova, koji su bili investitori projekta.

“Naravno, tu se posao ne završava. I na Starom Aerdoromu, kao i u drugim djelovima grada, imamo još problema kada je komunalna infrastruktura u pitanju. Nakon što smo završili Cvijetnu ulicu javljaju se problemi u bočnim ulicama, gdje nemamo adekvatno riješene probleme atmosferske kanalizacije, tako da će gradska uprava, čim vremenske prilike to dozvole, pristupiti izgradnji atomsferske kanalizacije i u tim ulicama, kako bi ti građani mogli normalno da funkcionišu. Dakle, tu ćemo djelovati interventno, onda ćemo u 2019. godini krenuti dalje sa realizacijom plana aktivnosti u ovoj mjesnoj zajednici“, zaključio je Vuković.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Srđan Raičević kazao je da je Glavni grad u proteklom periodu na području Starog Aerodroma uložio skoro 800.000 hiljada eura za rekonstrukciju ulica i komunalno opremanje.

“Završili smo ulicu u dužini 340 metara sa 22 parking mjesta od Kozaračke do ulice Josipa Broza Tita. Takođe, završili smo i jedan krak ulice vrijednosti oko 50.000 eura i komunalno opremanje kod Novog Duvanskog kombinata u vrijednosti od 562.000 eura“, saopštio je Raičević.

Tokom 2019. godine, najavio je, nastaviće sa projektovanjem jednog dijela saobraćajnica koje gravitiraju ka Cvijetnoj ulici.

“Stari Aerodrom je jedno od naselja u Podgorici koje je oko 95 procenata pokriveno fekalnom kanalizacijom. Ovo je i urbano naselje koje ima problema sa hidrotehničkom infrastrukturom, kada je u pitanju atmosferska kanalizacija. Nadamo se da ćemo kroz izgradnju glavnih ulica prvenstveno Cvijetne ulice, stvoriti preduslove da nekih 10 do 12 bočnih ulica koje gravitiraju u ovom dijelu naselja budu priključene na atmosfersku kanalizaciju“, istakao je zamjenik izvršnog direktora preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Filip Makrid.

On je saopštio da su odrađeni projekti za prvih pet ulica koje su najbliže Bulevaru Josipa Broza i izrazio uvjerenje da će tokom naredne godine započeti izvođenje radova.

“Predračunska vrijednost bez asfalterskih radova iznosi oko 75 hiljada eura, a realizacijom tih investicija ćemo povećati kvalitet života građana Starog Aerodroma”, zaključio je Makrid.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maks
Gost
Maks

A sta je sa bulevarom 8_8 ili josipa broza, pa to je haos i sprdnja od asfalta od kruznog do kruznog toka…. Jeli Ivan vozen tuda ili su ga vozili drugim putem da to ne vidi!?

Neno
Gost
Neno

Je li vas sramota da se hvalite bulevarima po kojima kola id rupa polomismo u 21 vijek….sve kuca na kucu zgrada na zgradu,totalni haos

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Hvala na trudu gradonacelnice. Red bi bio da prionete na Zmaj Jovinu i ulicu Milosa Obilica u neposrednoj blizini jedine osnovne skole. Djeca nemaju trotoara.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Svaki dan milioni ciklioni..bilioni..A niko ne zna u Evropi da postijimo

Ćotek
Gost
Ćotek

Koliko je to spomenika tijeh 1,8 meleona? 😻😻😻

Dragan
Gost
Dragan

Najljepsa ulica na Starom aerodromu- Cvijetna ulica

LSCG
Gost
LSCG

A dje spomenil Rifku Koljenovicu 😂😂😂

Komsija
Gost
Komsija

Da nema “drzava” kao Srbija i montenegro trebalo bi da se izmisle. Veliki je “poduvhvat” asfaltirat 100 metara ulice godinu dana i svecano otvarat postanske sanducice i kante za smece.

BoboS
Gost
BoboS

Sto bi nas trebalo da interesuje sta se radi u tvojoj srbiji ? Podgorica je sve ljepša i ljepša !

Zapamti već jed
Gost
Zapamti već jed

@komšija==bravo,👏 i svaka čast za komentar. Stvarnost. Ono što bi bilo normalno VLADARI lupaju na sva zvona.

list22
Gost
list22

Kakva ikonografija. Mlađahni gradonačelnik u triumfalnom promo obilasku, a iza njega armija budžetskih zombi parazita i pod..znih muva sa kišobranima. A na tim istim ulicama ubijaju iz zasjeda, podmeću bombe, pale se auta gotovo svakodnevno…

Silicone soul..
Gost
Silicone soul..

Jos se zove “Stari aerodrum”…

Zabjelčanin
Gost
Zabjelčanin

Gradonačelniče dok Vi obilježavate nove infrastrikturne projekte na Starom aerodrmu, na Zabjelu kopaju Jerevansku ulicu ! Sprdnja i od vas i od njih…

Sogo M
Gost
Sogo M

Vise no na zaostalo zabjelo !

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

To je lijepo. A sto se zaduzijete da gradite. Vratite prvo dugove, pa onda o svojih para radite. Sve mi ispastamo to.

Send this to a friend