Ekonomija Usklađenost sa zakonskom regulativom EU i kvalitet dokumenta prioritet

U toku pripreme Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu i ugostiteljstvu

Usklađenost sa zakonskom regulativom EU i kvalitet dokumenta prioritet

U toku je priprema Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu i ugostiteljstvu, strateški veoma značajnog dokumenta kojim će se regulisati neka od pravnih pitanja koja se tiču uklanjanja biznis barijera, suzbijanja sive ekonomije, zaštite potrošača/turista i poboljšanja cjelokupnog ambijenta u oblasti turizma, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Glavni nosilac aktivnosti prilikom pripreme Nacrta je stručni tim Ministarstva ekonomskog razvoja potpomognut stručnajcima iz raznih oblasti, kako bi se na kraju kao rezultat dobio kvalitetan i primjenjiv strateški dokument.

“Takođe, jedna od ključnih stavki pri izradi je i usklađivanje sa zakonskom regulativom Evropske unije, što će dodatno osnažiti primjenu i imati dugoročne efekte za sve nedostatke koji su godinama zanemarivani”, saopšteno je iz Ministarstva.

Rok za izradu Nacrta je 15. decembar, kada će isti biti dostavljen Vladi Crne Gore na dalje postupanje.

Tokom ranije održane Javne rasprave upućene su sugestije koje se dodatno razmatraju u cilju unapređenja sadržaja dokumenta, a zbog složenosti procesa stručni tim Ministarstva ekonomskog razvoja naglašava da se javila potreba za organizovanjem dodatnih sastanaka i okruglih stolova na kojima će stručna javnost i svi zainteresovani subjekti diskutovati o tekstu Nacrta.

Shodno tome, iz Ministarstva ekonomskog razvoja pozivaju sve zainteresovane učesnike da se aktivno uključe u stvaranje primjenjivog pravnog okvira koji se tiče turizma i ugostiteljstva, tako što će svoje primjedbe, predloge i sugestije uputiti na adresu elektronske pošte [email protected].

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ugostitelj
Gost
Ugostitelj

Namjera o uklanjanju biznis barijera uvijek se završi postavljanjem novih barijera. Da li će se neko sjetiti da naas pita šta nam smeta u poslu, a ne da pitaju sami sebe?

Send this to a friend