Ekonomija CENTRALNA BANKA: UKUPAN PRILIV ZA DEVET MJESECI OVE GODINE

U zemlju stiglo 506 miliona eura stranih direktnih investicija

CBCG

Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u devet mjeseci ove godine iznosio je 506,8 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 161,4 miliona EUR, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

Neto priliv stranih direktnih investicija, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, u septembru je iznosila 345,4 miliona eura, što je 52,2 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

“Ukupan priliv stranih direktnih investicija pao je 14,4 odsto u odnosu na uporedni period, što je rezultat pada vlasničkih ulaganja”, navodi se u Biltenu CBCG.

Iz zemlje se po osnovu ulaganja rezidenata u inostranstvo odlilo 19,7 miliona, dok su povlačenja sredstava nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosila 141,7 miliona.

“Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 164,3 miliona eura, što čini 32,4 odsto ukupnog. Od toga je u nekretnine uloženo 72,4 miliona, a u preduzeća i banke 91,9 miliona”, naveli su u CBCG.

Prema njihovim podacima, priliv SDI u formi interkompanijskog duga iznosio je skoro 312 miliona eura, što je 32,7 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
JoanikijeBnjj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Joanikije
Gost
Joanikije

Mogla bi se prosirit bankovna ponuda kredita i smanjit kamate da omladina i onaj ko radi moze i da zivi.Ajmo da budemo šefovi ovoga svijeta da pokazemo da mala Crna Gora moze da bude velika za svakoga gradjanina i da je svako voli da se na tome poradi malo.

Bnjj
Gost
Bnjj

Pa đe su te 7nvesticije, đe su radna mjesta

Send this to a friend