Ekonomija

Udruženje ugostitelja: NKT ili da ograniči rad ugostiteljskih objekata do ponoći ili da obustavi rad svih uslužnih djelatnosti uz subvencije

Ilustracija

Članovi osnivačke skupštine Udruženja ugostitelja Crne Gore, zahtijevaju od Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti NKT da ili ograniči rad ugostiteljskih objekata do ponoći ili da donese odluku o obustavi rada svih uslužnih djelatnosti na određeni period, osim onih koje su nužne za zadovoljenje osnovnih životnih potreba, uz maksimalne subvencije na zarade zaposlenih, oslobađanje od plaćanja svih fiskaliteta, parafiskaliteta i dažbina.

U tom udruženju smatraju da će se donošenjem jedne od te dvije odluke dati doprinos očuvanju turističke privrede, jer su  kako tvrde, odluke NKT-a koje su donošene u prethodnom periodu turističku privredu dovele na rub kolapsa.

“Ovim putem se članovi osnivačke skupštine Udruženja ugostitelja Crne Gore obraćaju NKT-u s ciljem da taj organ konačno donese odluku koja neće imati poguban uticaj na turističku privredu, jer je očigledno da dosadašnje odluke nijesu imale apsolutno nikakav pozitivan efekat na broj zaraženih virusom COVID 19”, saopštili su iz Udruženja ugostitelja.

Prema njihovim riječima ne ulazeći u kapacitete nadležnih službi da adekvatno sprovode mjere tog tijela, smatraju da je nužno donijeti odluke koje će omogućiti ugostiteljskim djelatnicima da koliko toliko očuvaju svoj biznis, radna mjesta svojih zaposlenih ali i turizam u Crnoj Gori.

“Takođe, ovim putem ističemo, kao i više puta do sada, da su potpisnici ovog zahtjeva dali značajan doprinos opštoj zdravstvenoj situaciji u državi tako što su maksimalno poštovali svaku odluku i smjernicu NKT-a i IJZ-a, što će i ubuduće biti slučaj. Odgovor na zahtjeve očekujemo u najkraćem roku, pogotovo kad se ima u vidu trend značajnog povećanja broja zaraženih koronavirusom. U slučaju da ne dobijemo pozitivan odgovor na jedan od ova naša dva zahtjeva, potpisnici ovih redova će biti prinuđeni da se ne pridržavaju daljih propisanih mjera”, zaključuju u Udruženju.

Send this to a friend