Ekonomija

Ugostitelji iz Budve traže da rade od sedam do 20 časova svakog dana

Foto: CdM

U Udruženju ugostitelja Budva smatraju da treba da rade svakog dana od sedam do 20 sati uz poštovanje epidemioloških mjera, bez obzira koji je datum ili dan u pitanju.

Oni su na sastanku Upravnog odbora, koji je održan sinoć, saopštili da im jedino preostaje da otpuste radnike i zatvore objeke ukoliko se taj njihov zahtjev ne ispuni.

“Tražiti jednak položaj i uslove za sve privredne djelatnosti, tim prije jer je ugostiteljstvo od početka neosnovano targetirano kao glavni krivac za širenje zaraze, pa je i pretrpjelo najveće gubitke. Neozbiljno je uskraćivati prava, a da se istovremeno ne donese paket pomoći koji tretira suspendovane slobode. Subvencije moraju odgovarati realnom stanju i mora se naći modelitet kreditiranja privrede po stopi od 2,5 odsto kod poslovnih banaka jer su sve naše zalihe iscrpljene”, rekli su ugostitelji.

Od nadležnih institucija traže da se u proces donošenja mjera uključi i predstavnik ugostitelja.

“Možemo iskoristiti bilo koji dopis iz prethodnog perioda jer se suštinski ništa nije promjenilo. Ipak, nastavljamo našu borbu svim civilizovanim sredstvima te se obraćamo i ovaj put medijima prije radikalnijih koraka na koje nas uporno guraju svojim nedostatkom sluha za našu djelatnost”, poručili su ugostitelji.

 

 

Send this to a friend