Ekonomija

Ugostitelji poručuju da neće zatvarati lokale, sjutra protest u Podgorici

Udruženja ugostitelja iz Podgorice, Tivta, Budve i Kotora poručila su da neće poštovati mjeru Instituta za javno zdravlje o zatvaranju ugostiteljskih objekata i najvili su za sjutra protest na Trgu nezavisnosti u Podgorici, na kome će osim ugostitelja iz glavnog grada, biti i njihove kolege iz cijele Crne Gore. Sa ovom odlukom ugostitelji su upoznali i Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne boljesti.

Podsjećamo da je Institut za javno zdravlje najavio da će ugostiteljski objekti u Podgorici, Budvi, Ulcinju i na Cetinju od 6. novembra, u ponoć, biti zatvoreni, kao i da će ta mjera trajati najmanje 14 dana.

“Članovi udruženja iz čitave Crne Gore smatraju da nijesu krivci za novonastalu situaciju, već su poštovanjem mjera NKT-a u svojim objektima dali značajan doprinos suzbijanju epidemije virusa COVID 19. Naše argumente potvrđuje i zanemarljivo mali broj izrečenih prekršajnih naloga ugostiteljima zbog nepostupanja u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolest”, piše u zajedničkom saopštenju udruženja ugostitelja iz Podgorice, Tivta, Budve i Kotora.

Ugostitelji u dopisu naglašavaju da moraju imati isti tretman kao i ostale grane privrede.

“Ako ne i povoljniji zbog značaja turizma za državnu ekonomiju. Ipak, mjere NKT-a odnose se isključivo na ugostiteljstvo čime se ova grana privrede stavlja u diskriminatorski položaj u odnosu na sve druge, bez ikakvog osnova”, zaključuje se u dopisu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Foliranti
Gost
Foliranti

A kad je bila sahrana niste protestovali a znali ste sta ce bit.. no je i pola vas tamo islo.. zatvaraj sve bre!!!

Bananaman
Gost
Bananaman

Smanjite i plate u zdravstvu za sve ljekare koji ne rade aktivno tokom ovih mjeseci. Mnogi su kuci od kad je pocela epidemija i samo rade privatno.

Bananaman
Gost
Bananaman

Sto ne predlozite smanjenje plata u drzavnom sektoru za 20% i da se to fino podijeli ugostiteljima za plate pravim radnicima.

Miki
Gost
Miki

Zatvarajte ih sve , cus da strajkuju …Dako ne crknete mjesec dana , ko ce normalni sjedjet
u kafic i piti kafu .Sve treba zatvoriti na 15 , 20 dana sveee

dano
Gost
dano

Ako Njemacki ugostitelji moraju zatvoriti 4 nedelje zasto vi profiteri ne mozete dvije nedelje.Najlakse je zaradivati na tudoj nesreci

Milos
Gost
Milos

Njemacka refundira 70% prihoda kaficima decko. Ako se ne razumijes u ekonomiju ja cu ti evo reci da je to dovoljno da se isplate sve plate, plate porezi i da te nije strah hoce li ti firma otici u stecaj a radnici na ulicu

Trojke
Gost
Trojke

Ovi ” ugostitelji ” obraza nemaju.
Protagonisti su svega najgoreg.

Sasa
Gost
Sasa

Ne oni nisu navikli da zive kao ostali od 250 ,300 e ,no da sjede do kasno u noc ,spavaju do podne,kako da ne ,ima ko ce da zatvori ,ako ima zakona..

mikile
Gost
mikile

Poslati komunalnu zajedno sa specijalnom policijskom jedinicom…ovo je postala anarhija…nije za nas demokratija…svaka zemlja se na zapadu zatvorila.

CGE🇲🇪🇲🇪🇲🇪
Gost
CGE🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Sramno,razumijem da se plate moraju dati ,doprinosi platiti,ali ovo je pitanje hiljade zivota,sta ima vaznije od toga!!!Sta treba da se desi još,policija ništa ne raguje i nadležni!!Države nema odje!!!

milena
Gost
milena

Da ima drzave postovali bi,ovako svako radi sta hoce!

DOLINA BOGOVA
Gost
DOLINA BOGOVA

Sto su se okomili na ugostitelje brate kao da je to jedino mjesto dje se mozes zaraziti, zatvarajte sve na 14 dana ili pustite ljude da rade kao svi ostali !

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Tako je, podrska ugostiteljima!!!
Zasto nijesu sproveli zakon i mjere kada su popovi u pitanju, Amfilohijeva sahrana , svjesno i namjerno ugrozavanje zdravlja i zivota ljudi.

Alokin
Gost
Alokin

Jednostavno ne posjecivat lokale sledwcih 7- 15 dana dok se ovo ne zamiri pa neka su otvoreni…

Skorpion
Gost
Skorpion

Ako ugostitelji ne budu ispostovali mjere o zatvaranju lokala građani da se samoorganizuju i bojkotuju posjete svim ugostiteljskim objektima pa neka onda gospoda radi koliko god hoće ali bez gostiju.

ogorčeni
Gost
ogorčeni

kada zatvore proklete kladionice i trzne centre neka zatvore i baste gdje covjek moze popiti kafu i razbistriti glavu

Tip To
Gost
Tip To

Ako ne budu postovali mjere NKT istima po sili zakona zatvoriti sve lokale jer svojim postupanjem direkno bi uticali na sirenje infekcije tj.zaraze cime bi ugrozili zdravlje svih građana sto je nedopustivo u civilizovanim drustvima.

Milos
Gost
Milos

Tip top tu pricu ovima sto ljube ruke i jedu iz iste kasike

Send this to a friend