Ekonomija

Ugostitelji traže od nadležnih da do ponedjeljka revidiraju epidemiološke mjere

Nikola Buzdovan, Foto: Mediabiro

Ugostitelji Crne Gore zatražili su od nadležnih institucija da do ponedjeljka revidiraju nove epidemiološke mjere, kazao je predsjednik Udruženja Nikola Buzdovan.

Novim mjerama Instituta za javno zdravlje predviđeno je da je ulazak u unutrašnjost ugostiteljskih objekata moguć samo uz dokaz o potpunoj vakcinaciji ili da je primljena prva doza vakcine protiv koronavirusa.

“Tražimo od nadležnih institucija da se mjere revidiraju. Naš je stav je da ćemo čekati do ponedjeljka do 15 sati kada je i zakazan sastanak Udruženja na kome će se donijeta odluka o našim narednim djelovanjima”, kazao je Buzdovan agenciji Mediabiro.

On je kao problem istakao i to što veliki broj zaposlenih u ugostiteljstvu nije vakcinisan.

“Nalazimo se u situaciji gdje je mnogo teško naći radnika, a sad imamo situaciju da moramo tražiti vakcinisane ljude. Faktički ostajemo bez radne snage”, kazao je Buzdovan.

Prema njegovim riječima, ugostitelji će teško iznijeti posao, pogotovo jer je trenutno špic sezone.

On je kazao da su gosti već sinoć počeli da pitaju da li mogu da uđu.

“Mi smo sinoć goste puštali da uđu, ali danas već ne možemo nikog pustiti da uđe u naše ugostiteljske objekte”, kazao je Buzdovan

Buzdovan je napomenuo da su ugostitelji bili i inicijatori kampanje o značaju vakcinacije.

“Mi smo i te kako svjesni epidemiološke situacije u našoj zemlji, ali je prilikom donošenja novih mjera potrebno bilo pitati kako možemo nekog legitimisati prilikom ulaska u naš objekat”, naveo je Buzdovan.

On je upitao da im se objasni i kako to tražiti kovid potvrdu od ljudi koji su pušteni da uđu u Crnu Goru bez ikakve potvrde.

“Ono što je najvažnije pitanje zašto to samo važi za zatvorene prostorije ugostiteljskih objekata”, kazao je predsjednik Udruženja ugostitelja.

On je istakao da u Udruženju smatraju da se radi o diskriminaciji, pogotovo u vremenu kada je svega 35 odsto populacije vakcinisano,

“I kada je pretežno vakcinisana starija populacija koja najmanje koristi naše usluge”, poručio je Buzdovan.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Piki
Gost
Piki

Ugostitelji posebno budvani vole da ih demonizuju i veliki su nazovi vjernici..nije mi ih zao..neka im osvjezi i to DOBRO isto kao i nama ….a sta ce obican narod i radnici to niko ne pita..niko ne pita sto je plata u BUDVI DOMACINSKOJ 400 e za vise od 12 sati rada ..sram ih bilo i apostole i budvanske ugostitelje

Zolinho
Gost
Zolinho

Ne moze trenutna vlast da trazi od gradjana (ugostitelja i drugih) da postuju mjere, kad su oni celivali pok. Amfilohija(tv prenos) koji je umro od korone i isli masovno na litije.

J.j.j
Gost
J.j.j

Kako su se svi u prodavnice navikli na maske jer ne mogu biti usluzeni tako ce i u kafane prihvatiti nove mjere kakve god da su

Hijena
Gost
Hijena

Aj pa glasajte apostole opet!

Tajfun
Gost
Tajfun

Gospodo” UGOSTITELJI”,zar treba da umre veliki broj nsih sugradjana,da vi napunilu dzepove.Zgrazavao sam se kad je Vlada pomagala ugostitelje za vrijeme kovid krize,jer 99% ugostitelja u CG nijesu godinama placali drzavi svoje obaveze,nego se raznim malverzacijama bogatili,i sad treba da zivotima placamo “PUNJENJE VASIH DZEPOVA”.

vendeta
Gost
vendeta

Pa neka se vakcinisu,no,isti oni mogu siriti zarazu….sve ce mo podrediti vama i zurkama….

DejoDejo
Gost
DejoDejo

Nek vam se radnici vakcinisui rijesili ste problem

zoran
Gost
zoran

Ajde…

🇲🇪Monenegro❤
Gost
🇲🇪Monenegro❤

Oce apostoli da vas dokusure pa ih opet podrzite

Mili
Gost
Mili

A vi bi da zgrćete pare na račun zdravlja i života drugih ljudi. Ako ne možete da radite zatvorite. Ima ko može.

Dada
Gost
Dada

Da li moze osobe koje su nevakcinisane da sjede u basti restorana? Pitam zbog gostiju iz ino.jer moraju sjesti nedje da rucaju.

Luka
Gost
Luka

Rekli su vam kako da provjerite.

Luka
Gost
Luka

Ja ne podržavam ovu vlast,ali ove mjere su dobre.Jer ako ovako nastavi ostatak sezone je ugrožen.Vlasti moraju energičnije da promovišu vakcinaciju.

Pop Vukovci
Gost
Pop Vukovci

Svi na ulice,diskriminacija,ko nece da se vakcinise od konobara neka ne ide na posao,pa neka gazde same rade,ako vec ne podrzavaju prava radnika

Send this to a friend