Ekonomija

Ugovorena sanacija puta Han Garančića-Opasanica, vrijednosti blizu 430 hiljada eura

foto: Dan

Vlada Crne Gore opredijelila je blizu 430 hiljada eura u kapitalnom budžetu za sanaciju lokalnog puta Han Garančića – Opasanica u Podgorici, a Uprava javnih radova ugovorila je izvođenje radova.

Podgoričko građevinsko preduzeće “Avio petrol“, koje je u toku postupka javne nabavke izabrano kao najpovoljniji ponuđač, obavezalo se da radove završi u roku od tri mjeseca od dana uvođenja u posao.

“Projektom je predviđena rekonstrukcija puta u dužini od oko pola kilometra sa izgradnjom sistema za odvod atmosferskih voda, postavljanje saobraćajne signalizacije, podizanje novih i sanacija postojećih potpornih zidova visine tri do pet metara. Planirana je i izgradnja betonskih zidova, u cilju regulacije i uređenja korita rijeke Opasanice i njene pritoke –potoka, u dužini blizu 100 metara”, saopšteno je iz Vlade.

Kako su dodali, realizacijom ovog projekta u značajnoj mjeri će biti povećana bezbjednost svih učesnika u saobraćaju, uz istovremeno omogućavanje kvalitetne putne povezanosti na području Hana Garančića i Opasanice.

Send this to a friend