Ekonomija

UIP: Nije kažnjena Euro petrol, već Eko petrol pumpa u Spužu

Ilustracija

Uprava za inspekcijske poslove izvinila se kompaniji “Euro petrol” zbog greške administracije, kada su naveli da je nepravilnost u kvalitetu goriva utvrđena u njihovoj pumpi, umjesto u Eko petrol pumpi u Spužu.

Njihovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

Obavještavamo javnost, i izvinjavamo se kompaniji „Euro petrol“ zbog greške koja je počinjena u administraciji naše inspekcije, jer je nepravilnost u kvalitetu goriva zapravo utvrđena u „Eko petrol“ pumpi u Spužu a ne u „Euro petrol“ pumpi u Danilovgradu.

Naime, kod „Eko petrol“ pumpe u Spužu utvrđeno je da kvalitet goriva nije usaglašen sa propisanim zahtjevima standarda  MEST EN 590:2014/cor2015 (neusaglašenost se odnosi na destilaciju: tačka paljenja), a riječ je o motornom benzinu Euro super 95. U ovom slučaju inspektor je donio rješenje o  zabrani prometa tečnog goriva naftnog porijekla (do otklanjanja nepravilnosti) uz istovremenu mjeru zabrane pečaćenja goriva, a za počinjeni prekršaj izdata su dva prekršajna naloga (pravnom licu u iznosu od 3.000 eura i odgovornom licu u pravnom licu u  iznosu od 300,00 eura).

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Trol
Gost
Trol

a ja se cudim usuo u trimer, ono smece, dimi li ga dimi i trokira

Ista priča
Gost
Ista priča

I u HN.

Send this to a friend