Ekonomija

Ulcinj izlazi iz blokade

Ljoro Nrekić

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić i direktor Uprave za imovinu Blažo Šaranović potpisali su juče ugovor koji Opštini Ulcinj omogućava prodaju parcele u Borovoj šumi. Vrijednost ugovora je 3.552.000 eura, a kako je istakao prvi čovjek Ulcinja, potpisivanje ugovora je izuzetno značajan potez za Opštinu.

“Ovo je veliki dan za Opštinu Ulcinj, znajući da smo preko pola godine bili u blokadi. Međutim, potpisali smo ugovor i očekujem da će brzo biti uplata, i naravno, time će naši radnici primiti lične dohotke do kraja godine”, istakao je Nrekić.

Nrekić je podsjetio da je Opština bila u blokadi zbog iznosa od 6.400.000 eura, što je iznos gotovo cijelog budžeta Opštine.

“Prošle smo godine imali rebalans budžeta od oko sedam miliona eura. Ovim smo bez kredita izašli iz blokade. Zemlja koju smo prodali je šuma treće kategorije. Zahvaljujem se Vladi Crne Gore i Direkciji za imovinu, jer smo brzo reagovali da bi Opština izašla iz blokade”, poručio je Nrekić.

Kompanija Rekreaturs iz Budve, članica Atlas grupe, je u maju tekuće godine zvanično blokirala žiro-račun opštine Ulcinj, kada je i počelo prinudno izvršenje naplate potraživanja tužioca u iznosu većem od šest miliona eura, i to zbog slučaja iz 1983. godine, kada je na osnovu Rješenja republičkog komiteta za urbanizam Crne Gore, uklonjeno turističko naselje K1 na Velikoj plaži.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir
Gost
Velimir

Ovo je tek pocetak. Jos ce se prodati kako je krenulo

Send this to a friend