Ekonomija Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke

Unapređenjem poslovne klime povećati broj američkih investitora

Treba nastaviti rad na unapređenju poslovne klime, koja bi omogućila veće prisustvo američkih investitora, ocijenila je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke na današnjem susretu sa potpredsjednikom Vlade Milutinom Simovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade, u otvorenom i prijateljskom razgovoru konstatovano je da Crna Gora i SAD održavaju izuzetne bilateralne i partnerske odnose na svim nivoima.

“Simović i Rajnke su se saglasili da je okolnost postojanja stabilnih, savezničkih odnosa dvije zemlje, u narednom periodu potrebno iskoristiti za dodatno jačanje ekonomsko trgovinskih veza, identifikovanje i realizaciju konkretnih poslovnih i investicionih projekata”, navode u Vladi.

Simović je, dodaju, prezentujući mjere koje je Vlada uspješno sprovela u procesu fiskalne konsolidacije, kreiranju povoljnog poslovnog i investicionog ambijenta i planove u pravcu daljeg ekonomskog razvoja, istakao spremnost Vlade da u saradnji sa Ambasadom SAD i Rajnke sprovede aktivnosti na skretanju pažnje američkih investitora na potencijale realizacije projekata u Crnoj Gori.

“Kao posebno atraktivna investiciona polja potpredsjednik Simović je apostrofirao energetiku, poljoprivredu, turizam i infrastrukturu. Rajnke je istakla da Crna Gora preduzima korake u pravcu jačanja ekonomije, ukupne stabilnosti i uvećanja životnog standarda”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend