Ekonomija

Univerzitet Crne Gore proizveo prvu seriju brendiranog maslinovog ulja Oleum Olivarum

Na Univerzitetu Crne Gore proizvedena je prva serija brendiranog univerzitetskog maslinovog ulja Oleum Olivarum dobijenog iz prve berbe maslina zasađenih na području kampusa Univerziteta Crne Gore.

Kako je saopšteno iz UCG-a, Oleum Olivarum je organsko i visoko kvalitetno maslinovo ulje, nastalo spojem kvaliteta masline, stručnog i znalačkog upravljanja procesom proizvodnje.

“Univerzitetsko maslinovo ulje dobijeno je postupkom hladnog cijeđenja neprskanih i ručno ubranih plodova maslina, u skladu sa ekološkim standardima limitirane proizvodnje i kontrolom kvaliteta koju je sprovedeo Biotehnički fakultet”, dodaju.

To maslinovo ulje, kažu, predstavlja produkt prijateljstva Univerziteta Crne Gore i brojnih partnera koji su pokazali privrženost i posvećenost zajedničkim vrijednostima društva znanja, međunarodnog prosperiteta i ekološke odgovornosti, povodom čega će im na poklon biti date prve bočice Oleum Olivarum-a.

“Stabla maslina su od 2018. do 2020. godine, u okviru univerzitetskog kampusa u Podgorici, sadili visoki crnogorski zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori, predstavnici akademske i privredne zajednice, povodom raznih jubilarnih svečanosti, bilateralnih sastanaka i međunarodnih skupova, poput proslave 140 godina od međunarodnog priznanja Crne Gore na Berlinskom kongresu, proslave 45 godina od osnivanja Univerziteta Crne Gore i IV Rektorskog foruma Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana”, podsjećaju iz UCG-a.

Shodno svojoj misiji i ulozi u crnogorskom društvu, Univerzitet Crne Gore će, kako poručuju iz te institucije, nastaviti da podstiče ispunjenje ciljeva koji se tiču podizanja nivoa ekološke svijesti i kulture, investiranja u zdraviju budućnost Crne Gore, promocije društveno odgovornog ponašanja prema budućoj studentskoj i građanskoj populaciji, kao i njegovanja uloge i značaja organske proizvodnje.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Antikartel
Gost
Antikartel

Sad će Bjelica da napiše rad o ovom maslinovom olju i samocitira se jedno 1000 puta.

Laura
Gost
Laura

Samo me interesuje dje im je maslinjak !?
Ako je u gradu kod UCG neka ispitaju nivo olova u njemu

Send this to a friend