Ekonomija

URA: Hitno riješiti egzistencijalni problem crnogorskih muzičara

Ilustracija

Od početka pandemije virusa COVID19 u Crnoj Gori, u martu ove godine, mnogi građani su izgubili priliku da privređuju. Među njima, na rub egzistencije dovedeni su i crnogorski muzičari, čiji posao umnogome zavisi od rada ugostiteljskih objekata, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

Kako navode iz ove partije, rješavanju ovog pitanja mora se hitno pristupiti.

“Muzičarima je rad omogućen nepuna tri mjeseca, tokom maja, avgusta i septembra. Pa i tad, tek je nekolicina, od hiljada njih koji rade u Crnoj Gori, dobila priliku da nastupa, zbog posljedica koje su mjere Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) ostavile na budžete ugostitelja. Osam mjeseci nemaju redovna primanja. Nadležne institucije nisu im obezbijedile nikakvu pomoć, ni u vidu subvencija, koje mogu da budu polazna tačka, kao što je to urađeno u slučaju drugih umjetnika u Crnoj Gori. Apelujemo na njih ovim putem da razmotre ovaj problem i što prije dođu do rješenja”, ističu iz URE.

Napominju da se ne smije zaboraviti doprinos koji su muzičari, kao javne ličnosti, dali tokom kampanje Ostani doma.

“Uticali su na građane putem medija i društvenih mreža, i animirali online one koji su ostajali u svojim kućama. Oni su građani ove zemlje i bore se za osnovne životne potrebe. Kao što je za sve profesije iznađen način nastavka poslovanja, tako je neophodno da to učinimo i za ovu”, zaključuju iz URE.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rudo
Gost
Rudo

Brzo cemo svi propjepati.Od gladi

Beeee
Gost
Beeee

Pa, raezmotri, krealju…oceš li da ti to sad Milo rjesava?

RADOJKA
Gost
RADOJKA

Dritanu obavezno obezbjediti da bude na nekoj funkciji, recimo neki muzicki urednik.

Cvrcak
Gost
Cvrcak

Slusajte vi iz URE, brzo cete imati priliku da sve sto vas “boli” sredite. Zato batalite vise s vasim “urgencijama”.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Na stranu moje misljenje o URA, koje nije lijepo: Ovo stvarno jeste problem, ljudi. Znaci najgore su prosli muzicari, koji sto vele stvarno i jesu doprinijeli nekoj dobroj atmosferi tokom one izolacije u kojoj smo bili. Evo samo Alibabic koliko je zabavljao komsiluk s mini koncertima na terasi, bilo ih je jos dosta sto vole svoj posao i sto su… Više »

Doxford
Gost
Doxford

Vkasnik sam jednog lokala.Svi ajbolji muzicari,iz Crne Gore,gostovi su u mom lokalu.Niko od njih,ali niko,nije mi nikada izdao racun.Neka se malo strpe.A,vi,dusebriznici samo se dodvoravajte

Dusebriznik
Gost
Dusebriznik

Ko su ti gostovi?

Milutin
Gost
Milutin

Počnite od Jadranke Barjaktarević

Beeee
Gost
Beeee

Jadranka je klasa, i svaka joj čast. Proci ce i ovo, a vi necete dugo vladat. Pjeva ce Jadranka, talenat nema svojstvo privremenosti ka tvoja trikolorna partija

Tomovic
Gost
Tomovic

URA, kako ste smijesni

Oki_doki
Gost
Oki_doki

Alo, vi ste na vlasti! Na žalost. NKT treba da podnese kolektivnu ostavku da vidimo ove eksperte koji znaju sve. Sitno politikanstvo i ništa preko toga.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

obavezno i djaniju uplatite da ima za koku on najvise radi i ceci

BudvaMontenegro
Gost
BudvaMontenegro

Platite im da ne pjevaju vise.Cast rijetkima.

Zoran
Gost
Zoran

Neka sviraju po Sinjajevini, ipak ste vi ekolozi

Max
Gost
Max

Iz šume,iz šume…👏😂😂😂

delboj
Gost
delboj

Ovo je najozbiljnija inicijativa koja moze doci od ovakve partije.

Send this to a friend