Ekonomija

URA Raduloviću: MORT saučesnik u devastiranju Tare

Izvještaj UNESCO-a vezano za korito rijeke Tare, najveća je potvrda da je MORT saučesnik u devastiranju najvećih prirodnih ljepota naše države, tvrde u Građanskom pokretu URA.

<<<MANS: UNESCO potvrdio devastaciju rijeke Tare<<<

URA je reagovala nakon što su mediji objavili dio izvještaja koji su eksperti UNESCO-a sačinili tokom novembra prošle godine, a koji se između ostalog, odnosi i na rijeku Taru.

“Sve ono što su predstavnici civilnog sektora, političke partije i stručna javnost saopštavali vezano za stanje rijeke, na žalost, ispostavilo se kao tačno. Sa druge strane, sve što je tvrdio MORT i ministar Pavle Radulović, kao i nekolicina plaćenih “stručnjaka” ispostavilo se kao manipulacija i laž. Svojim bahatim, primitivnim i potcjenjivačkim odnosom prema prirodi i opravdanim zahtjevima građana, MORT samo pokazuje da se nalazi u kandžama finansijsko-korupcionaških krugova, pa pričama o razvoju nas pokušava uvjeriti u svoje sopstvene neistine. Međutim, znaju oni i sami da su u lažima krtake noge”, navode u URA.

Oni smatraju da je krajenje zabrinjavajuće da MORT ne vidi ono što vidi cijeli svjet, pa se, dodaju iz URA-e, postavlja pitanje da li je ambicija ovog vladinog resora da uništi i devastira sve vrijedne prirodne resurse Crne Gore.

“Raduje činjenica da se ekološka svijest i potreba za čuvanjem prirodnih resursa kod građana sve više budi. Moramo biti spremni da branimo Taru, kao i ostale prirodne bisere kao što su Solana, Sinjajevina, Bukovica, Crno jezero, Boka… Zapravo, sve što vrijedi i što pripada budućim generacijama građana Crne Gore”, zaključuju u ovoj partiji.

Oni navode da je zalaganje za očuvanje životne sredina prioritetna politika njihove stranke, te da će i dalje pomno pratiti situaciju vezanu za sve ekološke probleme, kao i da će oko rješavanja istih tražiti domaću i međunarodnu podršku.

Send this to a friend