Ekonomija

URA: Vlada odgovorna za propalu privatizaciju bolnice u Meljinama 

Građanski pokret URa pozvao je Vladu Crne Gore da što prije riješi problem sa Bolnicom Meljine i nađe način kako ovu zdravstvenu ustanovu uvrstiti u sistem javnog zdravstva, jer je, kako tvrde, Vlada najodgovornija za sadašnju situaciju u toj bolnici.

Kako je kazao predsjednik hercegnovskog odbora URA Nikola Radman, upravo je Vlada DPS-a ovu bolnicu neuspješno privatizovala 2008. godine svom dugogodišnjem partneru i finansijeru kojeg se ovih mjeseci odriču – Atlas grupi Duška Kneževića.

“Radnici ove zdravstvene ustanove ne smiju biti kolateralna šteta još jedne neuspjele privatizacije i ispaštati zbog nesposobnosti i neumijeća odgovornih. Imamo situaciju da sve veći broj ljekara ove zdravstvene ustanove napušta svoja radna mjesta zbog kašnjenja plata i nesigurne budućnosti u ovoj ustanovi. Vlada mora odgovarati i pruzeti korak ka tome time što će ovu zdravstvenu ustanovu važnu za Herceg Novi i Crnu Goru ponovo vratiti pod okrilje javnog zdravstva”, ističe Radman.

Kaže da u Građanskom pokretu URA podržavaju proteste radnika ove bolnice i da će biti uz njih u bilo kojoj varijanti ukoliko procijene da im URA može biti od pomoći.

“Krajnje je vrijeme da se u ovoj državi ustanovi princip odgovornosti i da građani ne ispaštaju zbog pogubnih odluka nesposobne Vlade”, zaključuje Radman.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Ovi iz URA citaju lekcije xrugima,bez samokriticnosti.Ova zagubljena stranka pokusava da na svaki nacin opstane.

Send this to a friend