Ekonomija

URA: Zemlje regiona platama prestigle Crnu Goru

O socijalnoj politici Vlade i brizi za tri najznačajnija sektora u jednoj državi (obrazovanju, zdravstvu, sudstvu) najbolje govore podaci iz uporedne analize sa zemljama regiona, ali i najnovije vijesti, po kojima sve više ljudi iz zih branši napušta Crnu Goru, ocijenila je danas Vladana Lompar iz Građanskog pokreta URA.

Ona navodi da su Vlade iz regiona (srpska i hrvatska) ovih dana donosile odluke o značajnom povećanju plata u tim oblastima.

“Hrvatska je tako ovih dana povećala plate zdravstvenim radnicima za sedam odsto, dok će Srbija prema najavama to učiniti već drugi put u kratkom razmaku za 10 do 15 odsto. Time će plate zdravstvenim radnicima u Crnoj Gori biti najmanje u regionu, a slična situacija je i sa prosvjetnim radnicima”, navodi Lompar.

Kaže i da ovakve informacije koje dolaze u periodu kada se bahato dijele stanovi funkcionerima opravdano izazivaju bijes građana i razočarenje u tridesetogodišnju garnituru vlasti koja funkcioniše na nepromijenjenim principima.

“A to su principi kako sebi obezbijediti bogatstvo, građane držati na ivici opstanka, a uz to im zavlačiti ruku u džepove u kojima odavno gotovo da nema ničeg. Uz sve to degutantno je slušati izjave tih istih funkcionera koji se hvale dobrim rezultatima i tobožnjim unapređenjem kvaliteta života građana”, kazala je ona.

Iz URE pozdravljaju, kaže, planirani protest Prosvjetne zajednice Crne Gore zakazan za 22. oktobar ispred Ministarstva prosvjete i poručuje da će tamo otići i njihovi predstavnici.

“Podržaćemo svaku inicijativu, svaki napor, svaki poduhvat koji ima za cilj unapređenje života građana, a posebno onih koji su sada neopravdano na margini društva a svojim napregnućima i obrazovanjem u toku života to nijesu zaslužili. Moramo da odbranimo Ustav Crne Gore po kojoj je ona država socijalne pravde“, zaključuje Lompar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
.....
Gost
.....

Ovo , nevezano za politiku, stranke… izuzetak ovo za Milana…

Milan
Gost
Milan

Tvoj lider prima platu kao 4 prosjecne a ne pojavljuje se na posao…. Odakle ti obraz da pametujes?

Gost
Gost
Gost

Tvoj lider je među 20 najbogatijih osoba svijeta a živi a najsiromašnijoj zemlji

Marko996
Gost
Marko996

Ova je lijepa i pametna neka se kandiduje za predsjednika glasacu za nju 😉

gwido
Gost
gwido

Pusti plate Vladana ,nego mogli bi kafu popiti ?

Send this to a friend