Ekonomija

Uskoro izgradnja vodovoda u Lješanskoj nahiji: Potencijal izvorište Kaluđerovo oko

Posjeta nahiji

U Lješanskoj nahiji planira se uskoro izgradnja vodovodne mreže, a izvorište Kaluđerovo oko je odličan vodni potencijal u kome ima najmanje 30 litara sekundnih.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović su danas posjetili nahiju gdje su se uvjerili da su na izvorištu Kaluđerovo oko na Barutani završeni hidro-istražni radovi, pa se planira i izgradnja eksploatacionih bunara.

Nakon toga slijedi najzahtjevnija faza – potisni cjevovod, izgradnja rezervoara i sekundarne mreže.

„U sušnoj godini kakva je bila ova, naći izvorište sa ovakvim kapacitetom i kvalitetom vode, zaslužuje čestitku svim koji su učestvovali – struci, izvođaču radova, Glavnom gradu koji je prepoznao svoju obavezu i odgovornost. Napravili smo prve ohrabrujuće korake, i vjerujem da ćemo do kraja realizovati projekat po formuli zajedništva – struke, Vlade, Glavnog grada, i dobre energije koja stanuje među mještanima. To je formula koja vodi konačnom uspjehu“, poručio je Simović.

Simović i Stijepović su obišli i novoizgrađeni put Beri – Buronji, dug 4,5 kilometara, a Simović je istakao da je zadovoljan rezultatima istražnih radova.

Prema riječima Simovića, Lješanska nahija je uvijek bila simbol zajedništva i da nikada nije priznavala podjele.

„Zato iz Lješanske nahije danas šaljemo poruku i za sve druge sredine u Crnoj Gori, da je sloga i zajedništvo put do uspjeha. Jednako i kada je riječ o novim vodovodima, i putevima, i da počnemo i završimo sve ostale projekte koji znače stvaranje boljih uslova življenja na ovim i drugim prostorima”, zaključio je Simović.

S.B.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dragan
Gost
Dragan

Ko vam je branio da to uradite u prethodnih 30 godina( i onih prethodnih 40), nego ste sad nadli, uoci izbora… cudo da nije i zocara do Kotora aktivirana

Send this to a friend