Ekonomija

Uvesti mjesečne karte kroz Sozinu

Tunel Sozina

Na zahtjev građana Alternativa Crna Gora poslala prijedlog kompaniji Monteput, koja upravlja tunelom Sozina, da se uvedu “mjesečne karte” za građane i kompanije koje svakog dana prolaze kroz taj tunel.

“Svakog dana kroz tunel Sozina prolazi par stotina stanovnika Bara koji rade u Podgorici. Takođe, par stotina stanovnika Podgorice radi u Baru. Prinuđeni su da plaćaju puni iznos putarine, što značajno utiče na njihov kućni budžet”, navodi se u dopisu Alternative upućenog Monteputu.

Ako se uzme u obzir da svakog radnog dana građanin plati po pet eura za povratnu kartu Bar – Podgorica – Bar, minimalni mjesečni troškovi su mu oko 120 eura.

“Isti slučaj je i sa kompanijama koje iz pravca Bara i Podgorice vrše redovnu dnevnu dostavu robe. To značajno utiče na troškove građana Crne Gore zbog kojih je ovaj tunel i sagrađen. Samo da napomenemo, svi građani Crne Gore tunel Sozinu otplaćuju kroz ulaganje u budžet Crne Gore, preko kojeg je i plaćena njegova izgradnja. Neki građani ga plaćaju iako nikad nijesu ni prošli kroz njega. Zamolili bi Vas da razmotrite mogućnost kupovine “mjesečne karte” po nižoj cijeni od ove koju plaćaju građani koji svakodnevno prolaze kroz tunel. Ako možemo da predložimo, “mjesečna karta” od 50 eura bi bila mnogo povoljnije rješenje za pojedince i kompanije, a ne bi mnogo uticala na prihode kompanije”, zaključuju Alternativi.

48

avatar
1000
27
21
0
 
41
MA11369freeMNEAkumulatorCigo sa Konika
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
369
Gost
369

Moze li da se pokrene neka akcija, peticija, ali ozbiljna? Zasto da pristajemo da ista placamo, ako ne moramo?

freeMNE
Gost
freeMNE

Dobra ideja,ne bi loše bilo ni mjesečna za Trajekt Kamenari-Lepetani koji je i onako preskup.

Akumulator
Gost
Akumulator

A onima sto rade na rampe da se povecaju plate min.900e da bude jel se truju onamo od ugljen monoksida i po litar mlijeka svaki dan.otrov udisu,alo cujemo li se Sozina,Sutorman zove Sozinu’

Vlado19784
Gost
Vlado19784

I ja cu zakupit tunel mogren

Puklo sve
Gost
Puklo sve

prvo, evo vec deseta godina kako treba da je besplatan. drugo, najskuplja putarina na svijetu je taj tunel obzirom na njegovu duzinu. trece, dje se ulazu pare od tog tunela ? mamicu vam

MA11
Gost
MA11

U par recenica sve objasnjeno, bravo!

Pol
Gost
Pol

Sozina cista kradja naroda

Aco
Gost
Aco

I firmama dati popust koje cesto prolaze

Tunel
Gost
Tunel

Dobra i realan zahtjev, mislim da je nemoguća misija. Na ovu temu je vec nekoliko puta bilo riječi i ostalo na rijeci ma.

Debata
Gost
Debata

Naplaćuj bagri dukljanskoj, nego šta. Šišaj ovce.

2rijekeu2mora
Gost
2rijekeu2mora

pa zar nije bila priča da ćemo ga plaćati pet godina (do 2009) i biće besplatan kada se otplati????

VanzemaljacPG
Gost
VanzemaljacPG

Otplatismo li ga vise za ime Boga? Spustite to drzavljanima nase nam MILe Crne Gore, a ove stranKe ljeti sto nalete, ds izmasakriramo kao oni nas kad podjemo u bratsku Srbijancicu ili nasu lipu

Marina
Gost
Marina

Ne treba to povecat na pet eura mi smo sramota od drzave u srbiju 130km ce bit oko 4 eura a mi 10km placamo 2,5 treba to jos povecat ili mjesecnu kartu za dva eura maksimalno smanjit

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Ajde više sa tom srbijom ste se popeli na vrh glave, gledate li koji drugi kanal osim srpski

Sasa
Gost
Sasa

Cini mi se da ti pratis i to dobro Rts..dok si dobro upucen u sve to..dje se sta emituje

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Zbog cega? Pa bilo je prije 15god kad se oduzi da ce biti besplatna.Mozda nam se smiluju ovi iz petnjice/plava/gusinja sto rade u monte put.

Silicone soul
Gost
Silicone soul

Izdajem tunel…

Koki
Gost
Koki

Treba smanjiti cijenu Sozine na 1,50€ u jednom pravcu i to je dosta.

Cigo sa Konika
Gost
Cigo sa Konika

Treba da je besplatan i .Ali to je 1000 i kusur glasova ..

Send this to a friend