Ekonomija

Vektra duguje šest miliona, uplatila ratu od 219.000 eura

Mirko Đačić

Finansijska situacija u opštini biće sve stabilnija, kazao je Mirko Đačić, predsjednik opštine Pljevlja. Optimizam, objasnio je, zasniva na dobrim rezultatima koje je lokalna uprava ostvarila protekle četiri godine uprkos naslijeđenom višemilionskom dugu.

“Za protekle četiri godine opština je od osam miliona eura duga vratila oko 7,5 miliona eura kredita komercijalnim bankama, procenat realizacije budžeta je sve bolji, nivo dospjelih obaveza sveden je na razumnu mjeru, obezbijeđena su sredstva za značajan broj investicija”, rekao je Đačić Pobjedi.

No, kako je dodao, i dalje brine visok poreski dug.

“Na svim sastancima koje imamo sa rukovodstvom Poreske uprave napominjemo da opština ima velika potraživanja od kompanije Vektra Jakić, a obaveza je upravo države, Poreske uprave, da naplati koncesione naknade i onda kao ustupljeni prihod usmjeri 70 odsto tih naknada opštini Pljevlja. Nažalost, to se ne dešava, tako da je ukupan dug Vektre Jakić prema opštini 6.000.000 eura. Dug je ogroman, od toga se oko 1.500.000 odnosi na porez za nepokretnost, a ostatak na koncesije što dospjele, što nedospjele, jer jedan dio koncesija Poreska uprava je reprogramirala kompaniji Vektra Jakić, ali značajan je i dio dospjelog duga”, objašnjava Đačić.

Ohrabruje, dodaje on, to što je poslije duže vremena ta kompanija počela da izmiruje dug.

“Vektra Jakić je prvi put poslije mnogo, mnogo vremena uplatila u ponedjeljak na račun opštine Pljevlja 219.000 eura, a imamo najavu da će biti još uplata sljedećih dana. To ohrabruje, nadam se da će se to nastaviti i da će taj problem biti manji. Spremni smo da sve ono što nam Vektra Jakić uplati automatski prebacimo državi i izmirujemo poreski dug, jer za ove ostale namjene sredstava imamo. Vjerujem da slijedi period kad će finansije opštine Pljevlja biti sve stabilnije”, istakao je Đačić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Neznalica
Gost
Neznalica

Uništio je Herceg-Novi, uništava Pljevlja, koji je grad sledeća meta uragana Vektra?

Pljevlja rules
Gost
Pljevlja rules

Da je radnika vektre ka sto ih nije pa da uzmu kakvu letvu pa sve po brkovicu ne daje im plate i to sto im da da im u peletu A on se voza u mercedesu brabusu od 200 hiljada eura

irvas
Gost
irvas

,,sve to ,ne bi se desilo, da je Pera otiso u policiju”

Lipovo
Gost
Lipovo

Velemajstor cce sledeccu ratu uplatiti 2025. godine

Ema
Gost
Ema

Varilac se izbirikao: postao je majstor neplaćanja, gomilanja dugova, obećanja. Duguje Opštini PV milione, država ćuti, dokle? Sada neka otputuje u BG i troši naše milione, zajedno s Marovićem. Bravo, majstore, ti nijesi majstor, već majstorčina! Ili se iza majstora krije neko moćniji?

PRCKO
Gost
PRCKO

Gospođa Ema, čovjek je nešto slab i moraće na liječenje. Pa valjda je život preči od svega, pogotovo život čovjeka koji nas je ovoliko zadužio.

Send this to a friend