Ekonomija

Vektra Jakić na vrhu Crne liste poreskih dužnika

Zgrada UPC

Ministarstvo finansija i Poreska uprava objavili su inovirane spiskove najvećih poreskih dužnika, tzv. Crnu listu poreskih obveznika.

“Na prvom spisku nalaze se imena 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga po osnovu neplaćenog: poreza na dodatu vrijednost, poreza na dobit, poreza na promet nepokretnosti i koncesija. Najveći dužnici su Vektra Jakić, Tehnoput, Vektra Montenegro…”, objavila je Poreska uprava.

Dug Vektre Jakić iznosi 9.733.843 eura, Tehnoputa 4.787.941, a kompanije Vektra Montenegro 4.748.785 eura.

Na drugoj listi su imena 100 najvećih poreskih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja. Među njima su Montenegro Airlines, Željeznički prevoz Crne Gore, Održavanje željezničkih voznih sredstava.

Po podacima PU Montenegro Airlines duguje 23.909.876 eura, Željeznički prevoz 4.997.682, a Održavanje željezničkih voznih sredstava 2.553.668 eura.

“Treba naglasiti da je Poreska uprava kod svih obveznika koji se nalaze na listama u kontinuitetu preduzima sve zakonom propisane mjere, uključujući i mjeru predlaganja stečaja, a sve u nastojanju da ne dozvoli rast poreskog duga”, zaključili su u PU.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pljevlja
Gost
Pljevlja

Jedab od najvećih dužnika državi.
Još ima obraza da se pojavljuje u javnost.

Surova realnost
Gost
Surova realnost

E ovo nam je baš novost??? Od kad? Ajde bre, pa što se preduzima po tom pitanju? Ja vidim vlasnik vozi kola vrijednosti kao da ne duguje cent jedan poreza, i živi i ona i famelja na visokoj nozi…

Bnjj
Gost
Bnjj

Ovolike šume ima po Cg a fime u drvo preradi gubitaši. To ima samo u Cg

Send this to a friend