Ekonomija

Velika Britanija će pomoći Crnoj Gori u suzbijanju sive ekonomije

Crna Gora će imati podršku Velike Britanije u podizanju poreske discipline kroz zajednički projekat iz oblasti suzbijanja sive ekonomije, istaknuto je na današnjem sastanku ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića i ambasadorke Velike Britanije Elison Kemp.

Zajednički je ocijenjeno da je neophodno pojačati kontrole rada turističkih poslenika, unaprijediti funkcionisanje lokalnih sekretarijata po tom pitanju a sve u cilju podizanja prihoda u državnom i lokalnim budžetima. Ministar je istakao da se u MORiT-u intenzivno radi na pravljenju baze podataka izdavalaca privatnog smještaja koji nisu registrovani.

“I pored rekordne sezone, nelegalan smještaj i neregistracija gostiju su naši problemi. Oni koji na ovaj način zarađuju novac moraju znati da budućim generacijama – našoj djeci, zakidaju prihode za školovanje, za zdravstvo”, kazao je ministar.

Na sastanku je zajednički konstatovana dobra saradnja dvije zemlje, kao i sve veća posjećenost britanskih turista Crnoj Gori. U našoj zemlji je od januara do novembra boravilo više od 45 hiljada gostiju iz Ujedinjenog kraljevstva, a ostvarena je i dobra saradnja sa britanskim turoperatorima i turističkim agencijama.

Ministar i ambasadorka su razgovarali i o zagađenju životne sredine plastičnim otpadom, u čijem će regulisanju Ujedinjeno kraljevstvo pružiti podršku našoj zemlji.

Kemp je bila zainteresovana i za detalje organizacije predstojećeg fudbalskog meča između Crne Gore i Velike Britanije. Ona je najavila dolazak britanskih navijača, ističući da se nada tradicionalno dobrom prijemu britanskih ljubitelja fudbala u Podgorici.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Odje nema sive ekonomije,nema nikakve ekonomije, odje pravnici kolo vode….

amo
Gost
amo

Ovo su oni sto su prije neko vrijeme trazili od vlade CG da smanje penzije i plate.Kakvi su ovo zlonamjernici,cijeli svijet zamutili.

Čevljanin
Gost
Čevljanin

Kome su oni pomagali, taj je… 🙁

Mario
Gost
Mario

Neka navijace Engleske reprezntacije “predvodi” Dusko Knezevic,jer ima Englesko drzavljanstvo.

Send this to a friend