Ekonomija

Veltik: Aktivnosti Centralne banke Crne Gore za pohvalu

Redovno pratim kretanja u bankarskom sistemu Crne Gore i pohvalne su aktivnosti Centralne banke u pravcu jačanja stabilnosti bankarskog sistema i finansijske stabilnosti u cjelini, kazao je danas bivši predsjednik Banke Njemačke (Bundesbanke) i bivši ministar u Vladi Njemačke Ernst Veltik (Welteke) tokom sastanka sa guvernerom CBCG Radojem Žugićem.

Kako je saopšteno iz CBCG, Žugić je uglednom finansijskom stručnjaku prezentovao stanje u bankarskom sektoru i naglasio da su sve buduće aktivnosti CBCG usmjerene na jačanje njenih institucionalnih i supervizorskih kapaciteta, naročito u segmentu kontrole banaka, sprečavanja pranja novca i platnog prometa.

Veltik, u čijem je mandatu kao predsjednika Bundesbanke je odštampana poslednja novčanica njemačke marke sa njegovim potpisom, kazao je da želi da, tokom prve naredne posjete našoj zemlji, jednu takvu novčanicu pokloni Muzeju novca CBCG na Cetinju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Blagota
Gost
Blagota

bas je za pohvalu Zugic koji je umalo unistio bankarski sektor svojim nečinjenjem ili pogrešnim činjenjem, i koji se bavi tračeva i sprovodi mobing po firmi, zaposljavajuci emotivne partnere i drustvo clanova svoje uze familije.

mojsilović
Gost
mojsilović

Đe su ovoga izvlačili iz naftalina, kuku..

Send this to a friend