Ekonomija

Virtuelna putovanja kroz neke od najljepših crnogorskih predjela

U danima koje provodimo kod kuće, štiteći sebe i svoje okruženje od širenja infekcije Covid 19, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore preporučuje da pogledate nekoliko virtuelnih tura koje oslikavaju dio bogate i raznovrsne turističke ponude destinacije, kao i virtuelne izložbe crnogorskih muzeja.

U nastavku je lista virtuelnih tura u Crnoj Gori koje pružaju mogućnost posjetiocima da iz svog doma posjete neke od najatraktivnijih crnogorskih lokacija i uživaju u raznovrsnim kulturnim sadržajima:

1. Nacionalna turistička organizacija Crne Gore omogućila je virtuelnu turu montenegro.travel/360/ putem koje posjetioci mogu obići crnogorske ski centre Savin Kuk, Kolašin 1600 i Kolašin 1450 i uživati u pješačkim i biciklističkim turama kroz Nacionalni park Durmitor i planinu Komovi. U pripremi je i virtuelna tura koja se odnosi na ljetnju turističku ponudu.

2. Nacionalni parkovi Crne Gore omogućili su virtuelnu posjetu nekima od najpopularnijih lokaliteta u okviru svoje ponude: Dodoši, Virpazar, Pavlova Strana, Rijeka Crnojevića i Žabljak Crnojevića. Virtuelne ture su dostupne na http://npcg360.com/.

3. Virtuelne ture lokalnih turističkih organizacija Tivta, Kotora i Ulcinja predstavljaju 3D i virtuelni prikaz gradova, kao i pogled na prirodne ljepote, turističke, istorijske i kulturne lokalitete.

Ove ture dostupne su na: https://tivat360.com/, http://kotor360.com/ i https://ulcinj360.com/.

4. Narodni muzej Crne Gore otvorio je vrata za virtuelne posjete muzejima putem kojih se mogu posjetiti Umjetnički muzej, Muzej kralja Nikole, Njegoševa Biljarda i Arheološka zbirka u Istorijskom muzeju, a uskoro će za virtuelnu posjetu biti dostupni Etnografski i Istorijski muzej, Reljefna karta Crne Gore i Njegošev mauzolej na Lovćenu.

Virtuelne posjete dostupne su na:

Umjetnički muzej https://goo.gl/maps/KjYSU1vDBE1reb9S6

Muzej kralja Nikole https://goo.gl/maps/myXfUmcB8whxNXen8

Njegoševa Biljarda https://goo.gl/maps/bE1yRU3QBDFjwapc8

Arheološka zbirka https://goo.gl/maps/AoAxf757AnUctokBA

Send this to a friend