Ekonomija

Više nego ikad će kažnjavati nezakonitosti u parku Skadarsko jezero

Skadarsko jezero, foto: Slavica Đurišić

Više nego ikada ranije Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore, kao upravljač parka Skadarsko jezero, u sinergiji sa nadležnim inspekcijama, sankcionisaće svaku djelatnost koja na bilo koji način narušava održivu valorizaciju dobara parka, kao i imidž te jedinstvene i autentične destinacije, saopštio je direktor NPCG Elvir Klica.

“Sve neregularnosti koje se odvijaju u toku sezone jednako imaju negativan efekat kako za upravljača ovim prostorom, tako i za turističke preduzetnike koji regularno i u zakonskim okvirima obavljaju svoje djelatnosti”, istakao je Klica,  nakon što je u Upravi NP Skadarsko jezero na Vranjini održan sastanak Radne grupe u cilju praćenja turističke sezone u parku i suzbijanja vršenja svih oblika nezakonitog djelovanja.

Kako su naveli u NPCG, osim njihovih i predstavnika NP Skadarsko jezero, sastanku su prisustvovali predstavnici nadležnih institucija i inspekcijskih organa: Ministarstva održivog razvoja i turizma, Agencije za zaštitu prirode i životne sredine, Uprave pomorske sigurnosti, Lučke kapetanije Bar, Uprave policije, Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi, Uprave za inspekcijske poslove, Poreske uprave, Opštine Bar, te Komunalne policije, sa ciljem da svaka institucija u djelokrugu svoje nadležnosti omogući da predstojeća turistička sezona u ovom zaštićenom području protiče u najboljem redu.

“Uzimajući u obzir značaj zajedničke saradnje, predstavnici Radne grupe će svim svojim kapacitetima rješavati izazove u što kraćem roku u saradnji sa upravljačem. Kada je riječ o turističkoj sezoni, predstavnici inspekcijskih organa su stavili u fokus neophodnost rješavanja svih tekućih problema, kao i problema na koje budu nailazili, u najbržem roku, kako bi svi posjetioci na kvalitetan način proveli svoj odmor u ovom zaštićenom području”, poručuju iz Nacionalnih parkova.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Surova realnost
Gost
Surova realnost

Vala se vidi Klica napredak u odnosu na prethodnu period, ne može se vala nać ribe ih jezera niđe…sem ako si slijep ili nećeš. Počnite da radite nešto bre, opustoši se jezero i oko jezera, a malo je koje ljepše!!!

Moje ime
Gost
Moje ime

Trebalo bi naći kvalitetan i dugoročni način finansiranja službe zaštite parka. Neki model kao u USA gdje se naplaćuje korišćenje parka.

Tralala
Gost
Tralala

Kako ne shvatate, fino pise, u toku sezone… misli se samo naplate ulaznica… kakva zaštita i gluposti ocuvanja parka…

Fileopg
Gost
Fileopg

Prvo očistiti predio oko mosta ,,Tanki rt,” od nadivlje izgrađenih udžerica koje izgledaju kao favele, a priča se da su stjecište razvrata i kocke. Ko li im je zažmurio na devastaciji jedne male plažice pored samog mosta. Da mogu i na Lesendro bi zidali ali im dalekovod smeta.

Iko
Gost
Iko

A ne mora vise nego ikad,niti manje,nego samo po zakonu kako jeste,i zavrsena prica..kakva mrzna demagogija..cus vise nego ikad?!sta to znaci?!!da se maltretiraju ljudi?!da zakon bude topuznu rukama primjenjicvaca?!dje mi zivimo..tamni vilajet..

Nefi
Gost
Nefi

Sta vas je sprecavalo do sad

juhuu
Gost
juhuu

prvo da kazni sefa aca.. sto godinama voze turiste on i sinovi bez ulaznica i bez ugovora… a o familijarnom izlovu strujom je vec posebna prica…

Rizo
Gost
Rizo

Sram da je ovu vlast kako gazduje jezerom.krade se na svakom kvadratnom metru povrsine skadarskog jezera.ovo je sramota ,svako zna i ko to radi i sa cim rade pa ih ne diraju.sram vas bilo kao unistavate to sto ne zasluzujete.

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Kazni se samo onaj sto se nije dogovorio sa cuvarima

Hikikomori
Gost
Hikikomori

I treba. Skadarsko jezero je jedan od turustickih centara Evrope.

Tranqilo
Gost
Tranqilo

Pa samouhapsi se,po jedan.
Ulaznice za NP ti kradu tvojibradnici po cio dan svaki dan.
I isto tvoji radnici rade u talu sa krivolovcima,cio dan svaki dan…

Kusovica
Gost
Kusovica

Ocete ka i do sad !!!! Prvo trebate da suzbijete ,,agregate i ,,omamljivace,, koji unistise citavu riblju populaciju.A gospodo ako ovo citate treba da znate da Vam u sred bijela dana ubijaju ribu sa ovim napravama a Vama pod nos.Sto je to nego korupcija i mito!????? Cast izuzecima ali ih malo ima … A inace se grabe ko ce biti… Više »

Radosav72
Gost
Radosav72

To im nije tesko, do sad su kaznjavali 1% krivolova itd…

Send this to a friend