Ekonomija

Vlada će nastaviti snažnu podršku razvoju sjevera

Vlada će nastaviti snažnu podršku razvoju sjevera, kroz aktuelne i buduće projekte u dijelu unapređenja infrastrukture, a posebno projekte koji treba da doprinesu jačanju ekonomije, otvaranju novih radnih mjesta i poboljšanju kvaliteta života građana na sjeveru i u cijeloj zemlji, kazao je danas u Pljevljima potpredsjednik Vlade Milutin Simović, na sastanku sa predsjednicima osam opština sa sjevera Crne Gore.

Iz Kabineta potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem naglašeno je da su sastanku prisustvovali predsjednici opština Pljevlja, Bijelo Polje, Mojkovac, Žabljak, Šavnik, Andrijevica, Petnjica i Kolašin.

“Ovo je bila odlična prilika da u otvorenom i dugom razgovoru razmotrimo sve aktuelne projekte koji se realizuju na području tih opština, kao i projekte koje treba da započenemo u narednoj godini, kroz novi kapitalni budžet za 2019. godinu. Zajednička je ocjena da su svi ti projekti dobro svih građana i sjevera Crne Gore”, kazao je Simović.

Kako je istakao, danas su svi zajedno potvrdili da je sjever zajednička šansa i velika obaveza.

“Sa takvim opredjeljenjem u narednom periodu odnosićemo se i prema svim problemima koji su prisutni na sjeveru, ohrabrivati preduzetne i odgovorne lokalne samouprave i biti podrška realizaciji svih kapitalnih projekata koji znače novu i važnu infrastrukturu, a posebno projekata koji treba da doprinisu jačanju ekonomije, otvaranju novih radnih mjesta, jednom riječju-poboljšanju kvaliteta života građana sjevera i Crne Gore”, poručio je Simović.

Na sastanku je istaknuto da bi lokalne samouprave trebalo još angažovanije da komuniciraju sa državnim institucijama i da se prepoznaju nove razvojne mogućnosti u oblasti poljoprivrede, energetike, drvne industrije i drugim oblastima, koje će rezultirati novim projektima za dobro građana.

Predsjednici opština zadovoljni su zbog izdašne podrške Vlade, te su istakli da im značajnu sigurnost i podsticaj za dalji rad i rješavanje problema daje snažna podrška i kontinuirana prisustnost na terenu predstavnika Vlade, posebno premijera Duška Markovića i Simovića.

“Formula zajedničkog uspjeha je naša zajednička, otvorena i kontinuirana komunikacija”, poručio je Simović.

Sastanak je organizovan na marginama nacionalne Konferencije o poljoprivrednom i ruralnom razvoju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Enigma
Gost
Enigma

To je i suviše lako,konpletnu Vladu izmjestiti u Berane sa svim Ministarstvima a Preśednika u Bijel9 Polje i ima Śever da procvjeta 🤣

Mario
Gost
Mario

Na sjeveru je sjajno sto ce im dodatni razvoj pa 30 drzavnih fabrika smo od referenduma gore otvorili..na pricu doduse al sve regularno..ja bih otvorio ispostavu cetinjske fabrike cokolade nedje u bijelom polju npr dobro prolazi na sjever cetinjska cokolada pa da je blize prodavnicama..licno meni omiljeni slatkis, bolja je cetinjska cokolada od milke..svaka cast i samo jako kao do… Više »

Barski
Gost
Barski

U vidu presljenja rozajajaca na primorje

Send this to a friend