Ekonomija

Vlada nastavlja da razvija ruralna područja izgradnjom seoske infrastrukture

Vlada nastavlja da razvija ruralna područja izgradnjom seoske infrastrukture

Vlada Crne Gore nastavlja i ove godine sa realizacijom Projekta razvoja ruralnih područja kroz koji će biti izgrađeni novi kilometri asfaltirani seoskih puteva, novi vodovodi i akumulacije i podržano jačanje malih poljoprivrednih gazdinstava.

U sklopu ovih aktivnosti, Vlada će, preko Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, za razvoj ruralne infrastrukture u ovoj godini uložiti više od 5,5 miliona eura.

Samo kroz projekat koji Vlada realizuje zajedno sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede IFAD i lokalnim zajednicama biće uloženo oko 3 miliona eura.

U cilju odabira i realizacije projekata koji će se u 2020. godini realizovati sa IFAD-om i lokalnim zajednicama, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavilo je danas dva javna poziva. Projekti se realizuju u sedam crnogorskih opština – Nikšić, Bijelo Polje, Berane, Mojkovac, Petnjica, Žabljak i Šavnik, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

U prethodne dvije godine u ovim opštinama izgrađeno je 55 dionica asfaltnih ruralnih puteva, ukupne dužine oko 39km i vrijednosti preko 2,6 miliona eura. Realizovano je i 26 projekata u oblasti vodosnadbijevanja, ukupne vrijednosti skoro 1 mil. €. Procjenjuje se da preko 17. 000 korisnika ima direktnu korist od ovih investicija.

Projekat ima za cilj da doprinese razvoju ruralnih područja kroz unaprjeđenje ruralne infrastrukture, ali i jačanje malih poljoprivrednih gazdinstava. Kako bi se ostvarili ovi ciljevi projekat je podijeljen na dvije komponente na koje se odnose danas objavljeni javni pozivi.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
BnjjPodgoricaJa sam taj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Propaganda

Podgorica
Gost
Podgorica

A mi sto nismo glasali dps nemamo ni put!!!!

Ja sam taj
Gost
Ja sam taj

Kako ne….a nama sto smo glasali za dps nijeste put ni nasuli a pred izbore zovu i obecavaju….e izaci cemo drugi put….kako ne

Send this to a friend