Ekonomija Husović i Rajnke

Vlada nastavlja da ulaže u sjever Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj Rafet Husović danas je razgovarao sa ambasadorkom SAD-a Džudi Rajzing Rajnke. Bilo je riječi o aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori, spoljnopolitičkim prioritetima i prioritetima u oblasti ekonomije i regionalnog razvoja.

Vlada u poslednjih 10 godina povećava ulaganja u manje razvijena područja i opštine, i ona su sada pretežni dio kapitalnog budžeta – dokaz za to su izgradnja auto-puta i četiri ski centra, uz realizaciju većeg broja takođe krupnih projekata u oblasti socijalne, zdravstvene i društvene infrastrukture. Dajemo podršku opštinama kako bismo povećali kapacitete za prihvatanje dodatnih investicija od strane države, evropskih fondova i privatnih investitora. Potrebno obezbijediti dodatnu podršku biznisu – posebno malim i srednjim preduzećima na Sjeveru.

Istaknuto je da je Bošnjačka stranka imala, i imaće važnu ulogu u svim demokratskim procesima u Crnoj Gori. Predano smo radili na dostizanju stabilnosti države i bezbijednosti svih građana, posebno kroz članstvo u NATO. Dajemo napore u pravcu postizanja boljih ekonomskih pokazatelja koji će ohrabriti mlade, pogotovo u Sjevernom regionu, da svoju budućnost grade u Crnoj Gori. Sve ovo radimo u partnerstvu i uz podršku Sjedinjenih Američkih Država i njihove ambasade u Crnoj Gori, na čemu im izražavamo zahvalnost, istakao je potpredsjednik Husović.

Ambasadorka Rajnke je istakla da će u njenom mandatu Sjedinjene Američke Države nastaviti da podržavaju Crnu Goru njenom punom integrisanju u euroatlantske institucije i jačanju savezništva i partnerstva između dvije države. Takođe ćemo podržavati Crnu Goru u pristupanju Evropskoj uniji, njenom institucionalnom i ekonomskom razvoju, unapređenje poslovnog okruženja i razvoj preduzetništva i biznisa.

“Posebno ćemo raditi na produbljivanju odnosa građana Crne Gore i Sjedinjenih Država, međusobno upoznavanje i građenje mostova među ljudima, kako bismo povećali broj investitora iz SAD–a u Crnoj Gori, koji su, prema dosadašnjim iskustvima dobrodošli”, istakla je ambasadorka Rajnke.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bnjj
Gost
Bnjj

Bolje da ste doveli fabrike na sjever umjesto Ski centara kao što rade drugi

Send this to a friend