Ekonomija

Vlada, privreda i banke zajedno da se bore protiv posljedica pandemije

Potrebna je sinergija Vlade, privrede i bankarskog sektora kako bi građani i privreda Crne Gore s najmanje negativnih posljedica izašli iz globalne ekonomske krizu nastale usljed pandemije koronavirusa, saglasili su se na današnjem sastanku predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i privrednici.

Kako je saopšteno iz Vlade, Upravni odbor Privredne komore Crne Gore čestitao je Vladi i Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti na dosadašnjem uspješnom upravljanju krizom i iznio podatke da u situaciji kada globalnu ekonomiju karakteriše potpuna nepredvidivost i crnogorska privreda bilježi značajan pad aktivnosti.

“Zaključeno je da je zajednički kratkoročni cilj i države i privrede očuvanje ekonomske supstance i radnih mjesta pogotovo u malim i srednjim preduzećima, dok je na srednji rok prioritet dalji razvoj crnogorske privrede i smanjenje vanjskotrgovinskog deficita odnosno rad na balansiranju uvoza i izvoza”, navode u Vladi.

Predstavnici Vlade i privrednici saglasili su se da Crna Gora ima dovoljno mehanizama i kapaciteta da projektuje novu razvojnu strategiju i realizuje projekte koji će doprinijeti ostvarivanju ciljeva.

U radu konsultacija učestvovali su potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i ministri ekonomije, finansija i saobraćaja i pomorstva Dragica Sekulić, Darko Radunović i Osman Nurković i direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titov pionir
Gost
Titov pionir

wow. Kakav sabor botova u komentarima

19h
Gost
19h

Jeste globalni problem, ali se mi medju prvima izvukosmo, pa cemo ako bog da i u ekonomskom smislu.Zdravlje nema cijenu!!!!

komorac
Gost
komorac

Uz prave ljude krize ne postoje!!!

agent
Gost
agent

Da nam vas nije bilo, boga mii druga bi se pjesma pjevala…

rajko
Gost
rajko

Jeste svima nama tesko, to je cinjenica, ali opet smo zdravlje sacuvali tako da…makar nesto

ana
Gost
ana

Živa istina.Itekako možemo, ali svi zajedno!

Send this to a friend